Leger des Heils

Leger des Heils Jeugdzorg & Reclassering HKZ/ISO gecertificeerd

Leger des Heils Jeugdzorg & Reclassering (LJ&R) heeft onlangs het HKZ certificaat voor jeugdbescherming en jeugdreclassering behaald en daarnaast zijn we ook gehercertificeerd voor onze pleegzorg en reclassering. Dit betekent dat de hele organisatie van LJ&R nu volledig HKZ/ISO gecertificeerd is.

Leger des Heils Jeugdzorg & Reclassering is hiermee de tweede landelijk werkende instelling waarvan de jeugdbescherming en jeugdreclassering HKZ-gecertificeerd is. De William Schrikker Groep ging ons in mei jl. voor.

LJ&R biedt al tientallen jaren professionele hulp aan jongeren, volwassenen en gezinnen die met justitie in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen. Dit doen we met een netwerk van zorg in de vorm van intensieve begeleiding, gedragsinterventies,
jeugdbeschermingsmaatregelen, pleegzorg, (jeugd)reclassering en re-integratie programma's.
Onze adviezen en programma's zijn stevig, nooit vrijblijvend en gericht op resultaat.

Deze werkwijze is nu extern getoetst aan het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) voor de Bureaus Jeugdzorg, met een certificaat als resultaat. Dit certificaat is voor ons een extra motivatie om door te gaan met het continu verbeteren van onze dienstverlening en de interne processen.

Over Leger des Heils Jeugdzorg & Reclassering

Leger des Heils Jeugdzorg & Reclassering voert al bijna 100 jaar reclasseringswerk uit in opdracht van het Ministerie van Justitie. Daarnaast worden al tientallen jaren jeugdbeschermings- en pleegzorg taken uitgevoerd. De kracht van LJ&R is dat zij, ook binnen het groter verband van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, een totaal aanbod aan de cliënt kan aanbieden waardoor complexe problemen in zijn geheel aangepakt kunnen worden.