Gemeente Aalsmeer


Warm opleveringsfeest Poldermeesterplein

Meer dan 100 bewoners van de 55+ woningen aan het Poldermeesterplein in Aalsmeer trotseerden gisteren de ijzige kou om in de warme feesttent plaats te nemen.

Daar werden zij verwelkomd met koffie en Sinterklaaslekkernijen en werden zij toegesproken door Nico Nieman, bestuurder van woningstichting Eigen Haard, wethouder Ad Verburg van de Gemeente Aalsmeer, Mannes Wietsma, directeur van Bouwgroep Visscher en de heer Siecker, voorzitter van de bewonerscommissie. Aan het einde van de feestelijke avond kregen alle bewoners een kerstboompje mee naar huis.

Alle sprekers feliciteerden de bewoners en de ondernemers met de afronding van het Poldermeesterplein. "Het is een prachtig plein geworden. Maar nieuwbouw vergt geduld", zo zei de heer Nieman. Pas wanneer je er woont of onderneemt merk je dat dingen wellicht anders hadden gekund. Dat wordt in veel gevallen aangepast maar kost wel wat tijd. Ook voor de ondernemers geldt dat zij over enige mate van pionierschap moeten beschikken. Gelukkig vinden klanten hun weg inmiddels naar de nieuwe winkels maar ook dat heeft tijd nodig gehad.

Wethouder Verburg benadrukt de goede relatie die de Gemeente Aalsmeer al jaren heeft met Eigen Haard. En is dankbaar voor het project Poldermeesterplein dat een geweldige combinatie van wonen, werken én maatschappelijke voorzieningen biedt. `In het bijzonder ben ik trots op het gezondheidscentrum. Dit is een voorbeeld voor de andere wijken in Aalsmeer'.

In juni van dit jaar zijn de laatste van alle 90 woningen opgeleverd. In 2009 werden de diverse winkels en het gezondheidscentrum al opgeleverd.