Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



KNVB bedankt stadsdelen

6 december 2010

De KNVB West I bedankt de stadsdelen Zuidoost, Nieuw West, Noord, Oost, West en Zuid voor de samenwerking in het maatschappelijke programma "Tijd voor sport".

De mascotte van het Nederlands elftal, Dutchy, overhandigde in Amsterdam Zuidoost aan Emile Jaensch, portefeuillehouder Sport en Recreatie, een box met symbolische presentjes die de samenwerkingsgebieden aanduiden.

In het programma dat op 1 juli 2011 afloopt, hebben de KNVB en de stadsdelen 4 jaar intensief samengewerkt om de integratie te bevorderen en meer leden met een verschillende etnische achtergrond naar de voetbalvereniging te brengen. Om deze doelstellingen te behalen zijn in Amsterdam 49 verenigingen geselecteerd die met professionele begeleiding actief waren met ouderparticipatie, opleidingen, sportiviteit en respect en samenwerken met het onderwijs. In Stadsdeel Zuidoost doen Amstelland United en Zuidoost United mee aan het programma.

De KNVB West 1 en de gemeente Amsterdam zijn sinds 2008 het partnerschap aangegaan vormgegeven in het Amsterdams Voetbalverdrag waarin samenwerking met stadsdelen gekoppeld aan verenigingen en haar omgeving een belangrijk speerpunt is.

De komende tijd gaat de KNVB benutten om het programma "Tijd voor sport" geleidelijk af te ronden en met de stadsdelen in gesprek te gaan over het continueren van projecten en initiatieven na 1 juli 2011. janesh 450

---