Gemeente Oldebroek

Dankwoord oud-burgemeester Zielhuis

Na achttien jaar met veel liefde het ambt van burgemeester te hebben vervuld, mocht ik eind november afscheid nemen van de bevolking van Oldebroek. Ik heb dit afscheid als heel bijzonder ervaren.

Ik rolde van de ene verrassing in de andere. Van de boeren kreeg ik een kalfje met mijn eigen naam Willem Lambert I; het heeft inmiddels een plaatsje gekregen in het boerderijmuseum. Ik ben warm onthaald door de brandweer. Ik ben samen met mijn kleinkinderen rondgereden in koetsje, heb met hen in een politieauto en in een brandweerauto gereden en ben buitengewoon hartelijk toegezongen door groepen schoolkinderen. Het afscheid in de raad en vervolgens de drukbezochte receptie voor de burgerij waren overweldigend. Wat een warmte heb ik ontmoet! Het heeft mij allemaal buitengewoon goed gedaan.

Ik zit te midden van bloemen, cadeaus en lieve briefjes in mijn woonkamer nog na te genieten.
Ik ben nu geen burgemeester van Oldebroek meer. Ik blijf wel gewoon inwoner van deze gemeente die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten. U zult me dus nog wel eens tegen kunnen komen bij deze of gene gelegenheid. Maar dan als een gewone inwoner die blijft genieten van het vele goeds dat onze gemeente te bieden heeft.
Het ga u allen goed!

W.L.Zielhuis

© gemeente Oldebroek - Laatst gewijzigd 06-12-2010