Wageningen Universiteit en Researchcentrum
7 dec 2010 14:30 - 7 dec 2010 19:00
Onderdeel: Food and Biobased Research
Locatie: Restaurant van de Toekomst, Stippeneng 2, Wageningen
Vanuit overheid, wetenschap en retail wordt de visie omtrent
vleesvervangers besproken. Daarnaast zullen de resultaten van de
projecten over vleesvervangers worden gepresenteerd.
De workshop wordt georganiseerd in het kader van het EL&I-project
âvezels als vleesvervangersâ en voorgezeten door Charon Zondervan,
programmamanager Healthy & Delicious Food bij Food & Biobased Research.
Programma
- 14:30 â 15:00 Ontvangst
- 15:00 â 15:20 Opening
o Ministerie EL&I: Elske Smith, plaatsvervangend directeur
Voedsel, Dier & Consument
- 15:20 â 15:50 Visie industrie/wetenschap
o CBL: Marc Janssen, voorzitterÂ
o Wageningen UR: Raoul Bino, algemeen directeur Agrotechnology
& Food Sciences Group
- 15:50 â 16:10 Koffie-/theepauze
- 16:10 â 17:30 Resultaten BO-projecten
o Overzicht BO-onderzoek âtransitie dierlijke eiwittenâ:
Jeroen Knol, Food & Biobased Research
o Consumentenacceptatie vezelachtige vleesvervangers: Nancy
Holthuysen, Food & Biobased Research
o Consumentenwensen vleesvervangers: Adriaan Kole, Food &
Biobased Research
o Demonstratie kennismanagement, eiwitportal: Marielle Timmer,
Food & Biobased Research
- 17:30 â 17:40 AfsluitingÂ
o Terugkoppeling door Charon Zondervan
- 17:40 â 19:00 Borrel + eiwittransitiebuffet
o Duurzaam buffet met vleesvervangers â zoals insecten en
algen - ter inspiratie
Schrijf u nu in.Â