Uitnodiging presentatie Nota Arbeidsvoorwaardenbeleid 2011 RMU

19/11/2010 11:53

Reformatorisch Maatschappelijke Unie

Werken vanuit verantwoordelijkheid


- Presentatie RMU Nota op DV 7 december in Den Haag.


- Eerste exemplaar voor Kamerleden Ortega-Martijn, Van Hijum en Dijkgraaf.


- RMU zet in op verantwoorde loonwens op inflatieniveau.

'Werken vanuit verantwoordelijkheid' is de titel van de Nota Arbeidsvoorwaardenbeleid 2011 van de RMU. In de jaarlijkse Nota Arbeidsvoorwaardenbeleid geeft de RMU haar visie op tal van economische, maatschappelijke en arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen.

Overhandiging en debat

Peter Schalk, Raad van Bestuur van de RMU, zal de eerste exemplaren overhandigen aan de woordvoerders van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de drie christelijke fracties. De Kamerleden C.A. Ortega-Martijn (ChristenUnie), Dr. Y.J. Van Hijum (CDA) en Prof. dr. E. Dijkgraaf (SGP) gaan daarna, onder leiding van Riekelt Pasterkamp in debat met Chris Baggerman, coördinator Arbeidsvoorwaardenbeleid van de RMU. Naast aanwezigen zullen ook de leden van de commissie Arbeidsvoorwaardenbeleid van de RMU hieraan deelnemen.

De overhandiging vindt op DV dinsdag 7 december om 15.30 uur plaats in de Albedazaal van het centrum voor arbeidsverhoudingen overheidspersoneel (CAOP), Lange Voorhout 13 te 's-Gravenhage (10 minuten lopen vanaf de Tweede Kamer).

Werken vanuit verantwoordelijkheid

De titel van de nota geeft aan dat we willen werken vanuit betrokkenheid op de samenleving en op de economische werkelijkheid. Dat betekent dat we als rentmeester geroepen worden om in te zetten op duurzaamheid, maar ook dat we besluiten moeten durven nemen op het terrein van de sociale zekerheid. Niet om daar lichtvaardig in te snoeien, maar om het systeem van sociale wetgeving houdbaar te maken voor de toekomst. Tenslotte vraagt dat om een verantwoorde loonontwikkeling. Zo werken we ook in het arbeidsvoorwaardenbeleid vanuit verantwoordelijkheid.

Nieuwsgierig geworden? Direct na de presentatie is de nota te downloaden op www.rmu.org/arbeidsvoorwaarden. U kunt de nota ook opvragen via info@rmu.org.





http://www.rmu.org/arbeidsvoorwaarden