Landstede

Gratis cursussen over omgaan met geld

De dure decembermaand staat voor de deur Een bekende gedachte? De cursus Rondkomen met je inkomen kan helpen om deze tijd door te komen. Landstede Training, Opleiding & Advies en Stichting Pinel organiseren in Ermelo 2 cursussen: een voor jongeren en een voor volwassenen. De cursussen worden aangeboden vanuit het project de Bezige Burger in (thema Poen).

Jongeren (18-27 jaar)
Dinsdagavond 7 december wordt gestart met een cursus over geld voor jongeren van 18 jaar t/m ongeveer 27 jaar die niet (volledig) zelfstandig wonen. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld studiefinanciering, zorgverzekering, telefoon, kleding & uitgaan en informatie over het loket FenS. In totaal zijn er 10 cursusavonden. De cursus is gratis en vindt plaats bij Stichting Pinel; Jongerencentrum Plaza (Raadhuisplein 10).

Volwassenen
Op woensdagvond 8 december wordt gestart met de gratis cursus Rondkomen met je inkomen voor alle volwassenen die hun financiën op orde willen krijgen en houden. Themas die tijdens de 10 bijeenkomsten worden besproken zijn: maand/jaaroverzicht van inkomen en uitgaven, ordenen en bewaren van papieren, dure en goedkope maanden, zuinig aan-tips, sparen en lenen en informatie over het loket FenS. Deze cursus wordt gegeven bij Landstede Ermelo (Raadhuisplein 4).

Inschrijven
Inschrijven voor deze gratis cursussen kan t/m 26 november bij Stichting Pinel, Mireille Heemskerk, Raadhuisplein 8 in Ermelo, tel. 0341-56 02 68, mensenwerk@stichtingpinel.nl.