Gemeente Son en Breugel


Verkeersveiligheid in de Nieuwstraat

Uitnodiging: Bijeenkomst over Verkeersveiligheid in de Nieuwstraat

Op dinsdagavond 7 december aanstaande vanaf 19.30 uur is er in het gemeentehuis gelegenheid voor alle inwoners om met burgemeester en wethouders mee te denken en mee te praten over oplossingen om het onveiligheidsgevoel van fietsers in de Nieuwstraat weg te nemen.

We hebben laten weten graag met u, als weggebruiker van de Nieuwstraat, een goed gesprek te willen over de verkeerssituatie daar. Als college voegen we de daad bij het woord. U bent van harte uitgenodigd om actief bij te dragen aan een oplossing. Een oplossing die dat onveilige gevoel wegneemt en ook past binnen de randvoorwaarden.

De Nieuwstraat wordt door een flink aantal weggebruikers ervaren als onveilig voor fietsers en/of voetgangers. Er gebeuren weliswaar weinig ongelukken, maar de gevoelens van onveiligheid houden aan. De fietser voelt zich op bepaalde stukken van het traject opgejaagd door auto's. Dat is erg onprettig. Maar is het ook onveilig? Veel fietsers maken om die reden in de Nieuwstraat gebruik van de stroken die voor voetgangers zijn bedoeld. Onprettig voor de voetgangers. Maar is dat ook onveilig?

Om gevoelens van onveiligheid weg te kunnen nemen, willen wij het naadje van de kous weten. Het zijn details die belangrijk kunnen zijn: het overzicht op een bepaalde straathoek, de hoogte van een trottoirband, het materiaal waarvan de weg is gemaakt.

We willen áf van die gevoelens van onveiligheid bij onze langzame verkeersdeelnemer. U kunt ons helpen om hiervoor de juiste maatregelen te nemen. Hoe? Door actief mee te denken met mogelijke oplossingsrichtingen!

Bijeenkomst op 7 december

De bijeenkomst van 7 december is bedoeld voor álle inwoners van Son en Breugel. We willen iedereen de mogelijkheid geven een mening te geven over onveiligheid in het verkeer in de Nieuwstraat en wat er concreet aan te doen is. Op 6 december is er nog een bijeenkomst. Die is vooral bedoeld voor direct omwonenden en ondernemers in het centrum.

Reageren via internet

Als u niet in de gelegenheid bent om op deze avond bij ons aan te schuiven, dan stellen wij u graag in de gelegenheid om de vragenlijst op internet in te vullen. Deze is van 29 november tot en met 10 december te vinden op: www.sonpraatmee.nl of www.breugelpraatmee.nl.

Wij vertrouwen er op u op 7 december te mogen begroeten of uw mening via internet te
te vernemen.

Met een vriendelijke groet,
Het college van b&w

Wilt u meepraten over verkeersveiligheid in de Nieuwstraat?

Bijeenkomst

voor bewoners en ondernemers van de Nieuwstraat

6 december 2010

19.30 uur gemeentehuis

Bijeenkomst

voor álle andere inwoners van Son en Breugel

7 december 2010

19.30 uur gemeentehuis

Uw mening via internet:

Van 29 nov. t/m 10 dec.

kunt u de vragenlijst invullen

en uw mening geven via internet:

www.sonpraatmee.nl of

www.breugelpraatmee.nl

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491