Gemeente Zijpe


Windbeleid Zijpe 2010 op agenda raadsvergadering Windmolen in Sint Maartensbrug

Op 7 december a.s. staat de notitie Windbeleid Zijpe, versie november 2010 op de agenda van de raadsvergadering. De gemeenteraad zal zich buigen over het al dan niet vaststellen van de notitie Windbeleid. In deze notitie is beschreven waar binnen de gemeente Zijpe nog ruimte is voor windturbines en binnen welke kaders. De notitie wordt na vaststelling gebruikt om aanvragen te kunnen toetsen en beoordelen.

De notitie Windbeleid is al een aantal keer de revue gepasseerd. In 2005 is de notitie voor het eerst ter inzage gelegd. De ingekomen reacties hebben toen niet geleid tot wijziging van de koers, maar uitsluitend tot aanpassingen van de notitie. De aangepaste notitie is onder de noemer Windbeleid Zijpe 2009 opnieuw ter inzage gelegd en tevens gekoppeld aan de maatschappelijke discussie ten aanzien van duurzame energie. De inspraakreacties op de notitie Windbeleid Zijpe 2009, de resultaten van de maatschappelijke discussie, de hoeveelheid bezwaren tegen bouwaanvragen voor windturbines en een aankomende wijziging in de regelgeving zijn aanleiding om toch de koers te wijzigen. Dit heeft geleid tot de notitie Windbeleid, versie november 2010, waarover de gemeenteraad op 7 december a.s. een besluit zal nemen. Op 1 december 2010 wordt het aangepaste beleid behandeld in de raadscommissie Grondgebiedszaken. Beide vergaderingen beginnen om 19.00 uur.

De notitie en het bijbehorend raadsadvies kunt u inzien bij de stukken voor de raadsvergadering onder âburger- en raadinformatie, vergaderingen.
Â