Gemeente de Waard


Denk mee over de toekomst van Nieuw-Lekkerland!

Hoe ziet de gemeente er uit in 2030? Denk mee op dinsdag 7 december om 19:30 uur.

Nieuw-Lekkerland is volop in ontwikkeling. Om ook in de toekomst een landelijk gebied te kunnen blijven waar het goed wonen, werken en recreëren is, wordt door de gemeente gewerkt aan een structuurvisie. De structuurvisie moet inzicht geven in welke voorzieningen nodig zijn, waar die voorzieningen moeten komen en hoe we deze zo vorm kunnen geven dat we Nieuw-Lekkerland leefbaar houden. Daarbij moet u denken aan voorzieningen op het gebied van welzijn, sport, wonen, werken en recreëren.

Hoe de huidige gemeente Nieuw-Lekkerland eruit moet zien in de toekomst, kan natuurlijk niet zonder uw inbreng. Een eerste aanzet is gemaakt (het `ruimtelijk casco'), waarin het grove raamwerk is opgeschreven. Graag willen wij dit met u delen en uw mening horen. Wij zijn ook benieuwd naar hoe u denkt over Nieuw-Lekkerland in 2030 en welke plannen en projecten daarvoor nodig zijn.

De visie op Nieuw-Lekkerland is medebepalend voor het toekomstbeeld van de nieuwe gemeente: een leefbare, landelijke gemeente. In 2013 zijn we immers één gemeente. Daarom ligt er natuurlijk ook een nauwe relatie met de ontwikkelingen die spelen in Graafstroom en Liesveld.

Uitnodiging

Op dinsdag 7 december 2010 wordt een informatieavond over de structuurvisie georganiseerd. De informatieavond wordt gehouden in het gemeentehuis van Nieuw-Lekkerland, Raadhuisplein 1 te Nieuw-Lekkerland en begint om 19:30 uur. U bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen!

Vervolg

Na de informatieavond zal een avond met de gemeenteraad worden georganiseerd waarna het ruimtelijk casco definitief zal worden gemaakt naar aanleiding van de diverse reacties. Verder zal gewerkt worden aan het tweede deel van de structuurvisie, het projectenplan. In het projectenplan worden de projecten van de komende jaren beschreven waarmee de doelen uit het ruimtelijk casco gehaald kunnen worden. Uiteindelijk zullen beide stukken nog ter inzage komen zodat iedereen deze kan lezen en een reactie kan geven.

Meer informatie

Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het team Strategie & Projecten. Wij hopen u te ontmoeten op de informatieavond!

Structuurvisie Nieuw-Lekkerland