Duits-Nederlandse Handelskamer

Succesvol zakendoen gaat alleen met juridische kennis

Den Haag, 29. November 2010

Om succesvol zaken in Duitsland te kunnen doen moeten de juridische en culturele verschillen bekend zijn. Om fouten op dit gebied te vermijden organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) het seminar `Contracten met Duitsers' op dinsdag, 7 december 2010, van 14 tot 17 uur in Amsterdam.

Tijdens het seminar leren de deelnemers de basisregels die in acht moeten worden genomen. Deze belangrijke juridische aspecten in het Nederlands-Duits zakenverkeer helpen om succesvoller tot zaken te komen. "Aan de deelnemers zal worden getoond hoe ze zich juridisch gezien in Duitsland moeten opstellen om typische valkuilen te voorkomen", zegt Martin Zenner van CMS Hasche Sigle en docent van het seminar. Daarbij wordt vooral op het opstellen en afsluiten van contracten ingegaan, evenals op het gebruik van algemene voorwaarden, levering en eigendomsbeperkingen, incasso en handelscontacten. "Nederlanders zijn zich vaak niet bewust over de regels van een contractsluiting in Duitsland en zijn van mening, dat wanneer er niks of papier staat ook geen contract is afgesloten", zo Zenner. "Deze fouten kunnen worden voorkomen wanneer ze vooraf een goede juridische positie in Duitsland hebben ingenomen." Vooral in tijden van crisis is dit een belangrijk punt voor ondernemers die grensoverschrijdend zakendoen.

Het seminar richt zich op Nederlandse ondernemingen, die zakelijk in Duitsland actief zijn en contracten met Duitsers afsluiten. Daarbij is het vooral geschikt voor leidinggevend personeel of medewerkers uit rechtsafdelingen die zich met de juridische vormgeving van contracten bezig houden. Het maximale aantal deelnemers is 20 personen. Partner van dit seminar zijn CMS Hasche Sigle en Crowne Plaza Amsterdam City Centre.

De deelnamekosten bedragen 199,- euro (excl. BTW). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org.