Hogeschool Windesheim

Persbericht, 29 november 2010

Voor iedereen die meer wil weten over de duale en deeltijdopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) in Lelystad organiseert Windesheim Flevoland op 7 december een voorlichtingsmiddag. De voorlichting is vooral geschikt voor aanstaande studenten die in februari willen starten met de opleiding, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De middag vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur in het Ondernemingencentrum aan het Ravelijn 1 in Lelystad.

Deze duale en deeltijdopleiding SPH is bedoeld voor ervaren krachten uit het werkveld, die al een verwante mbo-opleiding hebben afgerond. Ze combineren leren en werken en zo is het voor hen mogelijk een hbo-diploma SPH te halen. Met een lesdag per week en opdrachten voor thuis en op het werk is de opleiding in drie jaar af te ronden. Vakken die op het lesrooster staan zijn onder andere groepsdynamiek, methodiek, psychologie, gespreksvoering en psychopathologie.

Op de voorlichtingsmiddag vertellen studenten en docenten meer over de opleiding, het perspectief na afstuderen, de inhoud en opbouw. Ook is er ruimte om vragen te stellen en komt het verschil tussen de duale en deeltijdvariant aan de orde. Op 21 januari 2011 volgt de open avond. Dan presenteert Windesheim Flevoland op dezelfde locatie alle duale en deeltijdopleidingen naast SPH ook Bouwkunde, Small Business en Retail Management en Verpleegkunde.

Windesheim Flevoland

De opleiding SPH in Lelystad bestaat al enkele jaren en afgelopen zomer studeerde de eerste lichting studenten af. Tot september werd de opleiding door Windesheim vanuit Zwolle georganiseerd. Nu gaat zij verder onder de vlag van Windesheim Flevoland.

Meer informatie?

Meer informatie over de opleiding SPH en open avonden in Lelystad is te vinden op windesheimflevoland.nl.