Gemeente Maassluis

Thema-raad over 7 december over nieuwe jeugdnota, Veilig Opgroeien en CJG

De nieuwe jeugdnota van de gemeente Maassluis is bijna klaar. Enkele maanden is de tijd genomen om alle betrokkenen op verschillende manieren te informeren over de inventarisatie van het integrale jeugdbeleid en hen de kans te geven om hun mening hierop te geven. Zo heeft begin 2010 een avond voor professionals en alle inwoners plaatsgevonden met volop discussie over ons huidige en toekomstige jeugdbeleid. De avond in Theater Schuurkerk werd ingeleid door Frits Spangenberg, schrijver van het boek "De grenzeloze generatie en de eeuwige jeugd van hun opvoeders". Ook is tijdens een bijeenkomst met de jeugd zelf op een informele manier gesproken over hun `jeugdige ideeën'. Jongeren konden dit ook `vertellen' in korte filmpjes. De totale film geeft een goed beeld van de reacties. De inbreng van beide bijeenkomsten is verwerkt in de nieuwe jeugdnota `integraal jeugdbeleid 2011-2014'. Tijdens de thema-raad van 7 december a.s. is het jeugdbeleid onderwerp van gesprek. Aan de orde komen de nieuwe jeugdnota, de aanpak van een nieuw preventieplan voor Veilig Opgroeien en de voortgang van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

In de jeugdnota 2011-2014 wordt ingegaan op de verschillende doelstellingen van het integrale jeugdbeleid en de manier waarop deze doelstellingen moeten worden bereikt. Er staan drietal kernbegrippen centraal voor alle spelers binnen het jeugdbeleid: duidelijkheid, verantwoordelijkheid en betrokkenheid. In de jeugdnota staat hoe in 2011 tot 2014 invulling wordt gegeven aan deze drie kernbegrippen.

Tijdens de thema-raadsavond op 7 december van 21.00 tot 22.45 uur wordt naast een toelichting op de jeugdnota ook informatie gegeven over het succesvolle project Veilig Opgroeien. Het preventieteam is bezig de doelen uit het nieuwe preventieplan te realiseren. Gesproken wordt onder meer over de speerpunten, de samenwerking en de toekomst. Ook komt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan bod: hoe loopt het CJG? Wat zijn de plannen? Hoe is de samenwerking met andere CJG's en hoe staat het met de landelijke ontwikkelingen? Geïnteresseerden zijn welkom om deze thema-avond bij te wonen.