Grootste virtuele wereld ooit houdt op 7 december op te bestaan

02/12/2010 11:00

Blammo Events

FENOMEEN WORLD OF WARCRAFT KRIJGT EXTREME MAKE-OVER

Op dinsdag 7 december aanstaande zal de wereld er voor ruim twaalf miljoen spelers van het fenomeen World of Warcraft letterlijk en figuurlijk totaal anders uitzien. De oude virtuele wereld Azeroth, waar ze de afgelopen vijf jaar vele miljoenen uren met elkaar doorbrachten, bestaat dan niet meer. De komst van de langverwachte uitbreiding van World of Warcraft, Cataclysm, verandert om 0:01 het uiterlijk van de immense online leefwereld totaal.

De afgelopen weken bereide miljoenen fans zich wereldwijd voor op het naderende afscheid. Blizzard neemt met de totale make-over van World of Warcraft een flink risico omdat de oude wereld voor de twaalf miljoen abonnees een waar tweede huis was. En wie zegt dat de nieuwe hen net zo goed zal bevallen? Een dergelijke ingreep bij een soortgelijke game leidde tot een verlies van meer dan 75% van de spelers. Blizzard is echter overtuigd van de kwaliteit van hun nieuwe wereld en neemt de gok.

Op maandag 6 december nemen de Nederlandse fans van World of Warcraft in Rotterdam officieel afscheid van hun zo vertrouwde leefgebied en luiden ze het nieuwe Azeroth feestelijk in. Dit gebeurt tijdens een groots launch-event op het Binnenwegplein voor de MediaMarkt. Naar verwachting meer dan 1500 World of Warcraft-fans, veelal verkleed als hun favoriete online personage, zullen de kou trotseren om samen met Blizzard Entertainment (de makers van World of Warcraft: Cataclysm) het nieuwe tijdperk te verwelkomen. Om het publiek te vermaken wordt vanaf 22.00 uur op een gigantisch buitenscherm een spectaculaire World of Warcraft-show vertoond.

Om precies 0.00 uur gaat World of Warcraft: Cataclysm in de verkoop. Om de populariteit van het spel in Nederland te duiden: het vorige deel, Wrath of the Lich King, ging binnen de eerste 24 uur meer dan 100.000 keer over de toonbank. Een record voor computergames dat tot op de dag van vandaag nog steeds staat. De verwachting van analisten is dat Cataclysm hier over heen zal gaan.

Wilt u het culturele fenomeen World of Warcraft live aanschouwen en de meest fanatieke fans spreken, dan is Rotterdam hiervoor maandagavond aanstaande de aangewezen plek.


-----------

Basisinformatie:

Datum: 6 december

Locatie: MediaMarkt Rotterdam

Adres: Binnenwegplein 50-52

Begin show: 22.00 uur


-----------





http://www.wow-europe.com/cataclysm/

www.blammo.nl