Eerste Kamer der Staten Generaal

Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer op dinsdag 7 december vanaf 10.15 uur

2 december 2010

Op dinsdag 7 december vinden in de Eerste Kamer de jaarlijkse Algemene Politieke Beschouwingen plaats. In dit debat geeft de Kamer haar oordeel over de Rijksbegroting en de hoofdlijnen van het voorgestelde beleid voor 2011. Bij deze Algemene Politieke Beschouwingen worden eveneens het regeerakkoord- en gedoogakkoord van 30 september 2010 en de regeringsverklaring van 26 oktober 2010 betrokken.

Behalve minister-president Rutte, die namens de regering het algemeen beleid verdedigt, is nagenoeg het gehele kabinet aanwezig bij deze beschouwingen. Het is het eerste debat tussen de Senaat en deze minister-president. De voorzitters van de elf fracties in de Eerste Kamer voeren het woord bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Zij zullen de regering vragen stellen over de hoofdlijnen van haar beleid.

De Algemene Politieke Beschouwingen beginnen om 10.15 uur met de eerste termijn voor de Kamer. Deze bijdragen duren naar verwachting tot 14.30 uur. Om 17.00 uur volgt het antwoord van de Regering in eerste termijn. Na een schorsing omstreeks 19.30 uur wordt het debat om 20.30 uur hervat met een re- en dupliek tussen Kamer en Regering.