Gemeente Enschede

Enschede klaar voor gastvrij onthaal

FC Twente - Tottenham Hotspur 7 december

Naar verwachting komen maximaal 1300 Engelse supporters naar Enschede om de Champions Leaguewedstrijd FC Twente - Tottenham Hotspur bij te wonen.
Politie Twente, FC Twente, de gemeenten Enschede en Hengelo en de horeca-ondernemers hebben afspraken gemaakt om hun verblijf in Twente in goede banen te leiden.

Honderden Engelsen hebben in de aanloop naar de wedstrijd hotelkamers geboekt in Twente. De verwachting is dat de Engelsen op verschillende tijdstippen naar Enschede komen. Naast het FC Twente stadion wordt voor deze supporters een fanzone ingericht die op 7 december vanaf 15.00 uur een feestelijk onderkomen biedt. Omdat na afloop van de wedstrijd als gevolg van werkzaamheden aan het spoor geen vervoer per trein richting het westen van het land mogelijk is, worden bussen ingezet. De Engelse supporters kunnen na afloop van de wedstrijd per bus naar Amsterdam, vanwaar zij hun reis kunnen vervolgen. De horecazaken in de binnensteden van Enschede en Hengelo zijn 's nachts gesloten. De politie ziet toe op de veiligheid. Preventief fouilleren is mogelijk in de binnenstad van Enschede en Hengelo en rond het stadion. Bij strafbare feiten volgen aanhoudingen.