Gemeente Alphen aan den Rijn

Bewoners Lage Zijde doet aanbevelingen voor volgende fase

Klankbordgroep Bewoners Lage Zijde doet aanbevelingen voor volgende fase

De Klankbordgroep Bewoners Lage Zijde is al vier jaar adviseur van het college van b. en w. Zij heeft maandelijks overleg met medewerkers van het Projectbureau Stadshart over de herontwikkeling van het stadshart Lage Zijde en heeft gevraagd en ongevraagd meerdere adviezen uitgebracht. Deze adviezen hebben een belangrijke rol vervuld bij het uitwerken van de plannen. De Klankbordgroep heeft nu de balans opgemaakt en aanbevelingen gedaan voor de volgende fase die het project ingaat, de realisatiefase.

Serieuze gesprekspartner
De Klankbordgroep Bewoners is tevreden over de samenwerking met de gemeente en voelt zich een serieuze gesprekspartner. Ook prijst zij zich gelukkig dat de prominente aanwezigheid van het water in de plannen veel belangstelling krijgt. De plannen tot verbetering van het Thorbeckeplein en de Rijnkades zal volgens de Klankbordgroep het verblijf daar stimuleren. Verder vindt zij dat het tijdelijk gebruik van slooppanden en de aanleg van tijdelijke parkeerruimte de leefomgeving onder controle houdt.

Aanbevelingen realisatiefase
Met het oog op de realisatiefase adviseert de Klankbordgroep de communicatie op enkele onderdelen te verbeteren. Zo heeft het informatiepunt in de Hooftstraat te weinig uitstraling. Niet duidelijk is welke dienstverlening daar geboden wordt. Zij vraagt aandacht voor de communicatie naar direct betrokken eigenaren van koopwoningen en voor de communicatie die via partners, zoals wonenCentraal, richting huurders verloopt. Ook de bereikbaarheid en veiligheid voor en tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden is een belangrijk aandachtspunt.

Reactie gemeente
Coördinerend wethouder Stadshart Hans Groen in t Wout is blij dat de Klankbordgroep Bewoners ook in de volgende fase van het project mee wil denken. De gevraagde en ongevraagde adviezen van de Klankbordgroep geven ons een beeld van wat er speelt bij de betrokken inwoners, winkeliers en ondernemers. Wij zullen de adviezen van de klankbordgroep dan ook zoveel mogelijk integreren in de komende werkzaamheden.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn