IT Performance Barometer 2010-2011

07/12/2010 09:30

Yorizon

Met lagere IT budgetten gelijkblijvende of hogere gebruikertevredenheid!

IT management heeft de IT gebruikerstevredenheid weten te verhogen ondanks lagere IT-budgetten. Dat is één van de belangrijke uitkomsten van de Jaarlijkse IT Performance Barometer, uitgevoerd door BlinkLane Consulting en Yorizon. Voor dit onderzoek hebben meer dan 120 IT managers in een 11-tal branches hun mening gegeven over de kwaliteit van IT dienstverlening, IT budget en IT sourcing. Uit de resultaten blijkt verder dat organisaties die een deel of de gehele IT dienstverlening hebben uitbesteed, hun IT budget meer hebben kunnen verlagen dan wanneer de IT 'in huis' wordt uitgevoerd. Dit is echter wel ten koste gegaan van een lagere klanttevredenheid. Cees-Pieter den Hartog, Managing Director Yorizon: "Belangrijke mogelijkheden voor verdere verbetering van IT-dienstverlening en het verhogen van de toegevoegde waarde ziet men in de verbetering van de communicatie met klanten, verdere standaardisatie van processen en verbetering van de samenwerking tussen de IT organisatie en de eindgebruikers". Marcel Blommestijn, Partner BlinkLane: " Dit is van toepassing op zowel de 'in huis' en uitbestede ICT dienstverlening. Echter bij een uitbestede ICT dienstverlening gaat dit alleen lukken met een volwassen relatie tussen klant en leverancier. Door de samenwerking tussen klant en leverancier transparant te maken, kunnen deze gezamenlijk verbeteringen realiseren". Het rapport is gratis te downloaden van de site van Yorizon en Blinklane.

Over Blinklane

BlinkLane richt zich op het verbeteren van de besturing en organisatie van IT. BlinkLane werkt samen met haar klanten om de toegevoegde waarde van IT voor de gehele organisatie te vergroten.

Sleutel tot het vergroten van de toegevoegde waarde van IT betreft het optimaliseren van de besturing en van de gehele IT keten; van gebruiker/opdrachtgever tot externe IT leverancier. Zie verder http://www.blinklane.com

Over Yorizon

Yorizon biedt organisaties inzicht in de tevredenheid met IT, ongeacht of deze uitbesteed is of niet. Resultaten worden gebruikt om efficiency te verbeteren, kosten te verlagen en bij te dragen aan een duidelijke IT strategie. Met behulp van dashboard technologie en benchmarks zijn organisaties in staat om de tevredenheid met IT en prestaties te monitoren op elk moment en op elk mogelijk aspect. Zie verder http://www.yorizongroup.com/nederlands

Over de IT Performance Barometer

De IT Performance Barometer is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat inzicht geeft in actuele ICT thema's en de trends. Voor dit onderzoek hebben meer dan 120 IT managers in een 11-tal branches hun mening gegeven over de kwaliteit van IT dienstverlening, IT budget en IT sourcing. Verder is in dit rapport gebruik gemaakt van de onderzoeksresultaten van uitgevoerde IT eindgebruikertevredenheids-onderzoeken.





http://www.yorizongroup.com/nederlands