Gemeente Haaren


Onderzoek naar nieuwe verkeersontsluiting Biezenmortel en Helvoirt

Het college van de gemeente Haaren heeft besloten de gemeenteraad te adviseren een onderzoek uit te voeren om de verkeersontsluiting in het gebied tussen de N65 en de Loonse- en Drunense Duinen te verbeteren. Dit is het gebied rondom Biezenmortel en Helvoirt. Tijdens de vergadering van de gemeenteraad op 16 december behandelt de raad dit voorstel.

De gemeente Haaren heeft een Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (hierna GVVP) opgesteld. Het GVVP beschrijft onze visie en maatregelenpakket op het gebied van verkeer en vervoer voor de aankomende jaren. Het college heeft op 30 november besloten de definitieve rapportage inclusief maatregelenpakket ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden.

Onderzoek ontsluiting N65

Eén van de maatregelen uit het maatregelenpakket is een onderzoek naar de mogelijkheid om de verkeersontsluiting rondom Biezenmortel en Helvoirt van en naar de N65 te verbeteren. Uit modelberekeningen blijkt dat de verkeersontsluiting in het gebied ten noordwesten van de N65 aanzienlijk verbeterd kan worden. Door een andere verkeersstructuur neemt de hoeveelheid verkeer door Helvoirt en langs de Leemkuilen af. Vanuit het GVVP onderzoeken we alleen de verkeerskundige gevolgen, en niet de ruimtelijke inpasbaarheid en eventuele gevolgen voor milieu, flora en fauna.

Het college stelt de gemeenteraad nu voor om in 2011 te starten met dit onderzoek. De uitkomst van het onderzoek moet na circa zes maanden bekend zijn.