Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 7 december 2010

Beleggers blijven positief

Nederlandse beleggers blijven positief over de kans op een flinke stijging van de AEX in de laatste maand van het jaar. Uit de enquête 'Voorspel de AEX' op Beurs.nl blijkt dat 55,7% van de bezoekers voorspelt dat de AEX dit jaar boven de 350 punten zal eindigen.

7,1% van de bezoekers heeft afgelopen maand zelfs ingevuld dat ze een eindstand van meer dan 400 punten verwachten op oudjaarsdag. Per saldo is de AEX dit jaar nog nauwelijks van zijn plaats gekomen met een gemiddelde stand rond de 333. Alleen in april noteerde de beursgraadmeter even boven de 350 punten. Ook voorspelde in november 24,8% van de respondenten op Beurs.nl dat de AEX tussen de 300 en 350 punten zal eindigen. Slechts 12,5% ziet de AEX nog onder de 300 punten zakken.

Europa
Het vertrouwen in Europa heeft in november een flinke knauw gekregen. Van de bezoekers op Beurs.nl zegt 20,4% dit jaar het meeste te geld te gaan verdienen aan Europese aandelen. Dat is het laagste percentage sinds juni.

China
Meer vertrouwen hebben de bezoekers van Beurs.nl in China (34,5%). Het vertrouwen in de VS blijft met 7,5% opvallend laag.

Grondstoffen
Ook het vertrouwen in aandelen als beleggingscategorie is in november gedaald, naar 48,2%. Het vertrouwen in grondstoffen steeg naar 37,4%.

Mening
Ook deze maand kunnen bezoekers van Beurs.nl hun mening geven over de AEX en andere beleggingsvragen. In november vulden 287 respondenten de enquête in.

Noot voor de redactie (