Gemeente Hellevoetsluis


Sint verrast zuinig gezin en bezoekt informatieavond energiebesparing

Na de succesvolle adviezen van het energieteam in de wijk Struyten zijn de Hellevoetse energieadviseurs momenteel actief in de buurten Kulck-Noord en Kulck-Zuid waar zij inmiddels meer dan 100 bewoners een gratis energieadvies op maat hebben verstrekt. Na een tip van dit energieteam besloot de Sint en zijn Pieten langs te gaan bij de familie Lagerwaard. Dit gezin, bestaande uit twee volwassenen en drie kleine kinderen, was door de energieadviseurs opgemerkt omdat zij zeer energiebewust leven en ondanks het advies geen euro meer kunnen besparen. Een hele prestatie en een goed voorbeeld voor alle bewoners van Hellevoetsluis. De Sint kwam niet met lege handen en verraste de kinderen met leuke cadeautjes.

Aansluitend bezocht de Sint de energieavond in de Eendraght die daar voor alle bewoners van Kulck werd georganiseerd. Tijdens deze avond, waarbij ook de wethouders Hofman en Roza aanwezig waren, stelden de leden van het energieteam zich voor en kon de bezoeker allerlei informatie krijgen over energiebesparing en duurzame energie.

Bewoners van Kulck-Noord en Kulck-Zuid kunnen zich nog steeds aanmelden voor een gratis energieadvies via
www.bespaarafspraak.nl/hellevoetsluis. Binnenkort zal het energieteam zich verplaatsen naar de rest van de wijk Nieuw-Helvoet.

12/07/2010