Blackberry meest gebruikte smartphone door juridische professionals

07/12/2010 09:49

SDU Uitgevers b.v.

PERSBERICHT

Den Haag, dinsdag 7 december 2010

Blackberry meest gebruikte smartphone door juridische professionals

Binnen de advocatuur is net als in andere branches een duidelijke toename te zien in de mobiele informatieconsumptie. Sdu Uitgevers speelt hier op in door haar producten ook mobiel toegankelijk te maken. KSU / Sdu Uitgevers heeft in dit verband een onderzoek uitgevoerd onder haar doelgroep. Van juridische professionals in Nederland maakt het overgrote deel (67%) zakelijk gebruik van een smartphone. Het grootste deel hiervan (46%) maakt gebruik van een Blackberry gevolgd door de iPhone met 23% en Windows Mobile telefoons met 14% zo blijkt uit onderzoek van KSU / Sdu Uitgevers. Dat Sdu uitgevers OpMaatMobiel vandaag als Blackberry App lanceert sluit dan ook naadloos aan op deze bevindingen.

Juridische Blackberry App

Vorige week lanceerde Sdu Uitgevers al de iPhone App OpMaatMobiel. Sinds vandaag is de actuele wet- en regelgeving echter ook beschikbaar voor de Blackberry. OpMaatMobiel maakt het mogelijk om altijd en overal de geldende Nederlandse wetteksten te raadplegen. De wetteksten zijn doorbladerbaar en te downloaden via de Blackberry. Tevens kunnen tags worden toegevoegd om de teksten makkelijk op onderwerp of dossier te vinden. Veelgebruikte teksten kunnen als favoriet worden aangemerkt en/of per e-mail worden doorgestuurd (naar u zelf of naar een collega).

Kijk voor meer informatie over deze app op:

www.sneltotdekern.nl/smartphone

Mobiele Site

De veelbelovende Android telefoons (met het besturingssysteem van Google) blijven nog achter in deze groep met slechts 4% gebruik binnen de advocatuur, net als de Symbian telefoons. Om OpMaatMobiel voor de gebruikers van elke smartphone beschikbaar te maken is er een mobiele site gebouwd waar iedereen mobiel en gratis kan zoeken in de actueel geldende wet- en regelgeving.

Waar wordt de telefoon, naast bellen, het meest voor gebruikt?

E-mail; 90% van de juridische professionals mailt vaak of zeer vaak met zijn/haar smartphone. Maar ook de mobiele agenda wordt door driekwart van de juristen vaak of heel vaak gebruikt. 60% maakt gebruik van mobiel internet. De overige toepassingen, zoals GPS/navigatie, data-overdracht of zelfs de camera worden veel minder gebruikt.

Apps

Van de juridische professionals met een smartphone maakt 65% gebruik van Apps. Iets minder dan de helft hiervan maakt gebruik van betaalde Apps. Maar opvallend is dat meer dan de helft van de mensen die nog niet betalen voor apps wel bereid is te betalen als de App relevant is en de prijs/kwaliteit goed is. Op de vraag welke Apps ze gebruiken geeft 70% aan vooral zakelijke vakgerelateerde apps te gebruiken gevolgd door nieuws-apps 59%. Opvallend is dat slecht 19% e-books en naslagwerken gebruikt op zijn/haar mobiele telefoon, terwijl meer dan de helft dit in de toekomst wel wil gaan doen.

Uit het onderzoek blijkt dat er een duidelijke interesse is voor juridisch inhoudelijke apps, een behoefte waar Sdu Uitgevers nu en in de toekomst in zal blijven voorzien.

Over Sdu Uitgevers

Sdu Uitgevers behoort bij de top 3 van uitgeverijen van vakinformatie in Nederland en heeft tevens een belang in de Duitse juridische online uitgeverij juris Gmbh.

Met meer dan 3.000 verschillende publicaties per jaar blijft Sdu Uitgevers zichzelf én de dienstverlening aan haar klanten continu verbeteren. Innovatie staat daarbij op de eerste plaats.

De belangrijkste klantgroepen van Sdu Uitgevers, professionals werkzaam bij de overheid, in de juridische wereld en zakelijke dienstverlening en in de bouwsector maken dagelijks gebruik van de online informatiebronnen van Sdu Uitgevers. Daarnaast worden steeds meer mobiele applicaties ontwikkeld.

Meer informatie over Sdu Uitgevers kunt u vinden op www.sdu.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sdu.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,