Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 7 december

Alkmaar, 07-12-2010 o 10.00 uur

Bekogeling spelersbus FC Twente in opsporingsprogramma Ter Plaatse

Alkmaar, dinsdag 7 december 2010.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt op woensdag 8 december aandacht aan de bekogeling van de spelersbus van FC Twente op dinsdag 13 april. Rond 18.40 uur werd de bus bij het viaduct op de randweg N242/N9 tussen de afslagen Egmond en Heiloo door vier à vijf mannen bekogeld met stenen.

De bus met de spelers was op weg naar het AZ-stadion, waar om 20.00 uur de wedstrijd AZ-FC Twente werd gespeeld. De voetbalcompetitie bevond zich op dat moment in een cruciale fase voor het landskampioenschap. Meerdere supportersclubs kunnen er belang bij hebben gehad de competitie te ontregelen.

De bus liep flinke schade op door de bekogeling. Met name een zijraam, waar ten tijde van de rit spelers achter zaten, raakte beschadigd. De politie doet nog onderzoek naar de bekogeling omdat zij denkt de zaak succesvol af te kunnen ronden.

Ter Plaatse wordt woensdag 8 december uitgezonden vanaf 17.20 uur en wordt daarna elk uur herhaald. De herhaling volgt op donderdag 9 december.

Gestolen auto met inzittenden achterhaald

Akersloot, maandag 6 december 2010.

Rond 13.30 uur zag een agent in een dienstauto met automatische nummerplaat herkenning een gestolen auto met twee inzittenden rijden op de A9 in de richting van Alkmaar. Hij gaf dit door aan andere politie-eenheden in Alkmaar waarna het voertuig op de Vondelstraat kon worden aangehouden.

In de auto zaten 25-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Polen maar verblijvend in Alkmaar. Ze zijn beiden aangehouden en opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Hoofdletsel na val van fiets

Schagen, maandag 6 december 2010.

Een 60-jarige vrouw op de fiets uit Schagen is rond 11.30 uur door ijzel gevallen op de Scholeksterlaan. Ze kwam vermoedelijk met haar hoofd op de stoeprand en liep letsel op. Ze is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Ze was aanspreekbaar.

Gestolen auto: twee aanhoudingen

Akersloot, maandag 6 december

Op maandagmiddag omstreeks 13.35 uur hield de politie een 25-jarige vrouw en een 28-jarige man, beiden afkomstig uit Polen, aan wegens diefstal van een personenauto. De politie controleerde het verkeer op de A9 onder Akersloot met een auto die was uitgerust met ANPR (Automatische nummerplaatherkenning). De apparatuur in deze auto scant razend snel kentekens van passerende voertuigen en vergelijkt mede met verschillende databestanden. Een personenauto bleek te boek te staan als gestolen. De politie kon de bestuurder een stopteken geven, waarna beide inzittenden werden aangehouden.

Verlichtingscontrole

Alkmaar, maandag 6 december

Op maandagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op de Kanaaldijk in Alkmaar. De controle was met name gericht op fietsers. In totaal kregen 25 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij geen goed werkende verlichting voerden.

Roodlichtcontrole

Alkmaar, 6 december

Op maandagavond werd een roodlichtcontrole gehouden op de Kanaaldijk in Alkmaar. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij door rood licht reden. Bovendien kreeg een bestuurder een bekeuring die het rode licht negeerde bij de spoorwegovergang.

Den Helder, maandag 6 december

Op maandagmiddag werd tussen 14.00 en 16.00 uur een roodlichtcontrole gehouden op de Parallelweg in Den Helder. De controle was met name gericht op het verkeersgedrag van fietsers. In totaal negeerden vijftien fietsers het rode licht. Zij kregen een proces-verbaal.

Geen rijbewijs, geen verzekering

Hoorn, dinsdag 7 december

Op dinsdagmorgen omstreeks 02.40 uur controleerde de politie een auto die op de Westfriese Parkweg in Hoorn in de berm stond. Even later kwamen twee mannen aanlopen. Zij vertelden dat hun auto zonder benzine stond en dat zij juist brandstof hadden gehaald bij een pompstation. De mannen mochten van de politie niet gaan rijden, omdat beiden niet meer in het bezit waren van een geldig rijbewijs. Even later zag de politie de auto voorbijkomen. De bestuurder, een 28-jarige man uit Zwaagdijk-West, kreeg een stopteken, maar reed door. Even later kon hij worden klemgereden. Hij kreeg een bekeuring wegens het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. Bij onderzoek bleek de auto bovendien niet te zijn verzekerd.

Snelheidscontrole

Obdam, maandag 6 december

Op maandagmiddag omstreeks 13.40 uur controleerde de politie op snelheid op de Dorpsstraat in Obdam. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (lasergun). De bestuurder van een zwarte BMW 520i reed aanmerkelijk sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hij kreeg een stopteken. De bestuurder negeerde dit en reed door. De auto werd geklokt op 89 km per uur. De bestuurder van de auto, waarvan het kenteken bekend is, zal worden aangesproken op zijn verkeersgedrag. Hij krijgt een bekeuring wegens de hoge snelheid en het negeren van het stopteken.

Barsingerhorn, maandag 6 december

Op maandagmiddag werd tussen 13.45 en 15.30 uur een fotografische snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N241 in Barsingerhorn. Van de 1468 passanten reden er slechts dertien sneller da de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur.

Stompetoren, maandag 6 december

Op maandagmiddag werd tussen 14.00 en 15.45 uur een fotografische snelheidscontrolegehouden op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 729 passanten reden er 92 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur.

Noord-Scharwoude, maandag 6 december

Op maandagmiddag werd tussen 14.45 en 16.50 uur een fotografische snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Van de 1805 passanten reden er 205 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 112 km per uur.

Aanrijdingen en tijdelijke wegafsluitingen door gladheid

Regio, dinsdag 7 december 2010.

Het verkeer in Noord-Holland Noord heeft vanmorgen last gehad van gladde wegen.

Het begon rond 05.00 uur op de snelweg A7 tussen Middenmeer en Abbekerk. Daar raakten zon 20 autos betrokken bij diverse aanrijdingen. Hierbij vielen enkele licht gewonden. Vijf politie-eenheden hadden de handen vol om een en ander in goede banen te leiden. In overleg met Rijkswaterstaat werd besloten de rijbaan richting Amsterdam af te sluiten tussen Abbekerk en Wieringerwerf. De andere rijbaan bleef open maar hier gold wel een snelheidsbeperking. Het verkeer werd omgeleid. De afsluiting werd rond 08.20 uur opgeheven.

Rond 08.00 uur vonden er twee aanrijdingen plaats op de Ommering bij Alkmaar. Daarbij vielen enkele licht gewonden en moest de brandweer inzittenden van een auto bevrijden. De aanrijdingen vonden plaats omdat de rijbaan vanuit Alkmaar (Kooimeer) richting Heerhugowaard glad geworden was door de vorst. Deze rijbaan werd rond 08.15 uur afgesloten om meer ongelukken te voorkomen. Het verkeer richting Alkmaar kon wel doorrijden over de Ommering.

Op overige plaatsen in de regio, vooral in de bebouwde kommen en op klinkerwegen, was het ook gevaarlijk voor het verkeer. Veel fietsers moest lopend verder en ook daar deden zich diverse kleine ongelukken voor.

Ongeval met letsel

Slootdorp, maandag 6 december 2010.

Rond 17.40 uur vond er op de Nieuwesluizerweg een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 20-jarige automobiliste uit Breezand gewond raakte. Ze reed vanuit de richting Slootdorp en raakte na de kruising met de Molenweg met haar auto in een slip omdat er nog wat sneeuw op de rijbaan lag. Ze sloeg met haar auto over de kop en kwam tussen bomen terecht. Ze kon op eigen kracht uit de auto komen maar had pijn in haar rug. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De auto raakte total loss.