Pecoma sluit zich aan bij QNH

07/12/2010 10:00

Pecoma Business Technology

Amsterdam/Zeist, 7 december 2010 - QNH en Pecoma Business Technology hebben vandaag bekend gemaakt de krachten te bundelen. Aanleiding hiervoor is de toenemende en complexer wordende marktvraag op het gebied van business integration. Dit vereist een breed en compleet pakket aan hoogwaardige dienstverlening. Met de krachtenbundeling ontstaat een sterke ICT-dienstverlener op het gebied van business technology en business integration, met name in de financial services sector en gemeentelijke overheidsinstanties.

Zusteronderneming FastFlex maakt eveneens deel uit van de samenwerking. Pecoma en FastFlex gaan als zelfstandige onderdelen binnen QNH verder. De organisatie die ontstaat door deze samenwerking zal circa 600 man groot zijn. De verwachte gezamenlijke omzet voor 2010 bedraagt ruim 125 miljoen Euro.

Arnold Kamminga, CEO van QNH: "We zijn blij dat Pecoma en FastFlex zich aansluiten bij QNH. Met Pecoma en FastFlex zijn wij in staat onze positie als marktleider in business integration verder te verstevigen. Door de krachten te bundelen ontstaat een combinatie van betekenis op een ICT-markt die sterk in beweging is. En dat is in het belang van onze klanten, medewerkers en business partners."

Algemeen directeur van Pecoma Simon de Koning neemt deel in de directie van QNH. De Koning: "De afgelopen jaren hebben we gezien dat de klantvraag steeds complexer wordt. Daarom hebben we aansluiting gezocht bij een stevig en solide bedrijf met een complementaire dienstverlening bij aansluitende klanten. Niet alleen de marktpositie en dienstverlening sluiten naadloos aan op die van ons, maar ook de cultuur die ondernemend, pragmatisch en ambitieus is. Met deze samenwerking hebben we een stevige basis voor verdere groei en zijn we in staat onze ambities te realiseren."

De krachtenbundeling is mede mogelijk gemaakt door ING Corporate Investments, die toetreedt als minderheidsaandeelhouder in en financier van de QNH groep.

Over Pecoma Business Technology

Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 'Business Technology'. Op deze manier helpt Pecoma bedrijven slimmer en efficiënter te werken. Pecoma werkt met circa 200 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen. In 2010 is Pecoma uitgeroepen tot één van Nederlands Beste Werkgevers en in 2009 werd zij door Het Financieele Dagblad voor het vierde achtereenvolgende jaar beloond met de Gazelle Award. www.pecoma.nl.

Over FastFlex

De verwachting is dat zelfstandige professionals binnen 10 jaar tenminste 30% van de arbeidsmarkt invullen. In deze nieuwe arbeidsmarkt is FastFlex een partij, die bijna zonder zichtbaar te zijn, zorgt dat interim professionals en opdrachtgevers zich met plezier en met alle energie kunnen richten op het echte werk, zonder zich bezig te houden met het zoeken naar opdrachten of professionals, en administratieve taken en juridische zaken. Die 'papierwinkel' verzorgt FastFlex. www.fastflex.nl.

Over QNH

QNH is marktleider in business integration. Rond de thema's klantinteractie, information management en ICT rationalisatie leveren ruim 400 specialisten diensten aan top-klanten in Nederland, België en Polen. QNH heeft de competenties in huis om organisaties beter te laten presteren vanuit de visie dat een geïntegreerde aanpak tot fundamenteel betere resultaten leidt.

Young Colfield is onderdeel van QNH en leidt talentvolle starters met een passie voor service en dienstverlening op voor organisaties die de ambitie hebben hun dienstverlening tot een succes te maken. Bravo Sourcing is als 'broker' eveneens onderdeel van QNH. www.qnh.eu.





http://www.pecoma.nl