Politie Groningen

Dinsdag 7 december 2010

Provincie Groningen , 07-12-2010

Man ernstig gewond na ongeval

NOORDWIJK (Gn) Een 44-jarige man uit Lemmer is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval in een tuin aan de Noorderweg in Noordwijk (gn). Het slachtoffer was bezig met het zagen van bomen in de tuin. Door nog onbekende oorzaak viel een van de bomen bij het afzagen bovenop de man. Hierbij raakte de 44-jarige zwaargewond. Hij is met nog onbekend letsel aan onder meer het hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsster gewond door glijpartij

MIDDELSTUM Een 14-jarige fietsster uit Middelstum is maandagmorgen bij een eenzijdig verkeersongeval gewond geraakt. Door de gladheid gleed het meisje op de kruising met de Onno van Ewsumlaan en de Asingalaan onderuit met haar fiets. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Hardleerse vrachtwagenchauffeur

LEENS - Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wommels (Fr) is maandagmorgen op de N361 door de politie bekeurd voor een te hoge en lange lading. De 28-jarige Fries kreeg twee proces-verbaal. Politieagenten keken dan raar op toen zij even later dezelfde vrachtwagenchauffeur voorbij zagen rijden zonder dat de hij het teveel aan lading had afgeladen. Hij werd weer aan de kant gezet. Deze overtreding leverde hem nog eens een boete van 480 euro op. De politie controleert regelmatige de belading van vrachtautos.

Verwarde man met mes aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 58-jarige man aangehouden. Er waren bij de politie twee meldingen binnengekomen van bedreiging met een mes. Een 20-jarige vrouw fietste over het fietspad langs de Zonnelaan en zag een man met een mes een stekende beweging maken. Een 19-jarige man was op de Zonnelaan door de verdachte aangesproken en bedreigd met een mes. Vervolgens was de verdachte verder gegaan en had zijn fiets geparkeerd. De 19-jarige man kon de politie aanwijzen waar de fiets stond. Even later kwam de man terug bij zijn fiets en kon hij worden aangehouden. De man maakte een verwarde indruk. Hij is in afwachting van een medisch onderzoek ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Geldkistjes gedumpt

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar de inzittenden van een roodkleurige bestelbus die maandagavond twee geldkistjes in een sloot aan de Akeleiweg dumpten. Maandagavond zag een getuige hoe de inzittenden van het busje iets in een sloot hadden gegooid. Gealarmeerde politieagenten konden de geldkistjes uit de sloot vissen. De politie vermoedt dat de geldkistjes van inbraak afkomstig zijn. Beide kistjes werden voor sporenonderzoek veiliggesteld.

Automobilist moet blauwe verlichting inleveren

WINSCHOTEN Een 19-jarige automobilist uit Winschoten is maandagavond langs de kant van de weg gezet. De man had in zijn hoedenplank twee blauwe lampen bevestigd. Het gebruik van blauwe verlichting door particulieren is verboden, omdat het verwarring kan veroorzaken. De man deed afstand van de verlichting en heeft de lampen ter plekke ingeleverd bij de agenten.

Vuurwerkpistool in beslag genomen

HAREN De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Hoornsedijk in Haren een vuurwerkpistool in beslag genomen. Er was bij de politie informatie binnen gekomen over het vuurwerkpistool. Bij onderzoek werd inderdaad het pistool aangetroffen. Behalve het pistool zijn ook enkele doosjes munitie in beslag genomen. Het bezit van een vuurwerkpistool is in Nederland verboden. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden en zijn bij ondeskundig gebruik bovendien levensgevaarlijk. De boete kan oplopen tot 250. De 18-jarige eigenaar van het vuurwerkpistool moet zich deze week op het politiebureau melden.

Eindejaarsactie parketpolitie

De parketpolitie houdt in de maand december een aantal actiedagen om nog zoveel mogelijk openstaande justitie vorderingen/boetes te innen. Met deze vooraankondiging willen de parketpolitie de mensen, wie het aangaat, in de gelegenheid stellen om alsnog aan hun schulden te voldoen. Men voorkomt daarmee dat men de feestdagen in een huis van bewaring door moet brengen. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND - Een 38-jarige automobilist uit Hoogezand is maandagnacht door de politie aangehouden. De man werd op de Molendijk in Hoogezand gecontroleerd. Hij bleek als bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,4 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie nam het rijbewijs van de bestuurder in en maakt proces-verbaal op

Heler en steler van fiets aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmorgen op het Waagplein in Groningen een 24-jarige man uit Groningen, aangehouden. Cameratoezicht in de binnenstad had gezien dat de 24-jarige, een bekende van de politie, op de Grote Markt een fiets verkocht aan de 30.-jarige Stadjer. De verkoper kon op het Waagplein worden aangehouden. Door cameratoezicht werd gezien dat de koper van de fiets, met zijn gekochte fiets op de Grote Markt stond. Daar werd hij aangehouden door de politie. De koper verklaarde dat hij de fiets voor 7,00 had gekocht. Beide verdachten werden na verhoor heengezonden. De politie maakt voor de koper van de fiets een proces-verbaal voor heling op. Naar de herkomst van de fiets doet de politie nog onderzoek.