Gemeente Lelystad

Vrouwen Duizend en één Kracht krijgen EVC-certificaat

Dinsdag 7 december 2010

Wethouder Jacobs heeft maandag 6 december EVC-certificaten uitgereikt aan twaalf vrouwen die deelnemen aan het project Duizend en één Kracht. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Via EVC-procedures kunnen mensen kennis en ervaring officieel laten erkennen en vast laten leggen in een Ervaringscertificaat.

Ter bevordering participatie

Duizend en één Kracht is een project dat de participatie van allochtone vrouwen bevordert. Lelystad is, samen met 24 andere gemeenten, koploper in dit project. De EVC-trajecten zijn een onderdeel van het project dat zich richt op het vergroten van de zelfkennis en het zelfvertrouwen. In het project staat niet het probleem, maar juist de kracht centraal. De kracht van diversiteit, van samenwerking, van de mogelijkheden van een individu.

Betere kansen

Door deel te nemen aan dit project maken de vrouwen meer kans om via vrijwilligerswerk werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen, waardoor ze betere kansen voor zichzelf creëren. Op dit moment nemen 37 allochtone vrouwen deel aan het project en worden nog circa 30 vrouwen benaderd, die hiervoor in aanmerking komen.

Intensieve samenwerking

De gemeente Lelystad, Welzijn Lelystad, meerdere samenwerkingspartners en vele vrijwilligersorganisaties werken intensief samen om allochtone vrouwen succesvol te bemiddelen naar vrijwilligerswerk. Ja