Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 07-12-2010

Auto te water

SCHALKWIJK Bij een aanrijding tussen twee autos, belandde op maandagmiddag 6 december één van de autos in het water. De bestuurster raakte gewond.

Rond 14.05 uur reed een 53-jarige automobilist uit Schalkwijk over de Schalkwijkseweg, komende uit de richting van Houten en gaande in de richting van Schalkwijk. Hij wilde op de kruising met de Kanaaldijk Zuid linksaf slaan, maar stopte omdat hem een auto bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Hoevelaken tegemoet kwam. Een achter de Schalkwijker rijdende 63-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede zag kennelijk te laat dat hij stilstond. Zij remde stevig, waarbij haar auto op de andere weghelft terecht kwam en tegen de tegenligger botste. Vervolgens gleed de auto van de 63-jarige vrouw de sloot in.

De brandweer en politie gingen ter plaatse en de 63-jarige vrouw werd op de kant geholpen. Zij werd met hoofd- en buikletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De Hoevelaakse liep geen letsel op.

Agressieve zwartrijder

NIEUWEGEIN Een zwartrijder in de tram weigerde zich op maandagmiddag 6 december te legitimeren en gedroeg zich vervolgens agressief.

Rond 12.50 uur werd een jongeman in de tram betrapt op zwartrijden. Connexxionmedewerkers wilden hem bekeuren, maar hij weigerde zich te legitimeren. Daarop ontstond een schermutseling, waarbij de controleurs de verdachte onder controle moesten brengen. De komst van de politie werd verzocht en agenten gingen naar de halte aan de Weerdstede.

De agenten namen de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Nieuwegein, van de controleurs over en brachten hem naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen mishandeld

IJSSELSTEIN Een jongen werd op maandagmiddag door een andere jongen mishandeld.

Rond 16.20 uur zat een 14-jarige jongen uit IJsselstein in de tram van Utrecht naar IJsselstein. Hij zag dat een 16-jarige jongen uit IJsselstein ook in de tram zat. In het verleden hadden zij contact met elkaar gehad, maar de afgelopen tijd niet meer. Vlak voor de halte Clinckhoeff kwam de 16-jarige jongen naar hem toelopen. Er ontstond een woordenwisseling, waarna beide jongens op de halte uitstapten. De 14-jarige jongen liep in de richting van zijn woning en werd gevolgd door de ander. Op de Castor kregen de jongens opnieuw ruzie met elkaar, waarbij de 14-jarige jongen klappen opliep. Getuigen belden de politie.

Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de 16-jarige jongen er al vandoor te zijn gegaan. Het 14-jarige slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij liep letsel in zijn gezicht op. Agenten gingen naar de ouderlijke woning van de verdachte, maar daar werd hij niet aangetroffen. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.