Provincie Flevoland

Jong & Wild, verrassende natuur in Flevoland

Publicatiedatum: 7 december 2010

`Jong & Wild, verrassende natuur in Flevoland', zo luidt de titel van het nieuwe boek dat de provincie Flevoland uitgeeft. Het laat zien dat Flevoland een grote verscheidenheid aan verrassend mooie natuur kent: moerassen om jaloers op te worden, uitgestrekte en gevarieerde bossen, meren in soorten en maten, en akkernatuur. Vrijdag 3 december reikte gedeputeerde natuur en landschap Anne Bliek het eerste exemplaar uit aan leerlingen van groep 8B van OBS Het Avontuur uit Almere.

De schrijver van het boek is Koos Dijksterhuis. Dijksterhuis heeft een dagelijkse column over de natuur in het dagblad Trouw. Hij schrijft soms als freelancer artikelen, bijvoorbeeld in NRC Handelsblad. Daarnaast schrijft hij vormvaste verzen en boeken. Hij schreef eerder boeken over de natuur en natuurbeschermers. En dat niet alleen over Flevolandse natuur. Zijn voorlaatste boek gaat over
drieteenstrandlopers, die gezellige dribbelaars aan de waterlijn op het strand.'

Zelf op pad

Gedeputeerde Anne Bliek ziet graag meer mensen de Flevolandse natuur intrekken: "Het boek biedt verhalen van enthousiaste mensen die iets met natuur hebben. Mensen die erin werken, trouwe struiners die weten waar je het zoeken moet en mensen die van de natuur hun hobby hebben gemaakt. Mijn advies is: ga er eens lekker voor zitten, lees het boek, geniet van de foto's en ga dan zelf op pad."

Het boek is vanaf medio december te koop in verschillende boekhandels in Flevoland en kost 9,95 euro.