International Baccalaureate vestigt nieuw global centre in Den Haag

07/12/2010 10:32

Yellow Communications

Haagse vestiging biedt plaats voor 170 nieuwe medewerkers

Den Haag, 7 december 2010 - Het International Baccalaureate (IB), toonaangevend wereldwijd aanbieder van curricula voor internationaal onderwijs voor leerlingen tussen de 3 en 19 jaar, gaat een nieuw global centre oprichten in Den Haag. IB heeft daarnaast global centres in Maryland (VS) en Singapore geopend. In het nieuwe global centre in Den Haag zullen enkele van de centrale afdelingen van het IB alsook de regionale afdeling voor Afrika, Europa en het Midden-Oosten worden ondergebracht. In totaal verwacht het IB voor eind 2013 zo'n 170 nieuwe medewerkers in de Haagse vestiging te gaan aanstellen, waarmee het totaal aantal medewerkers op 250 komt. Bij de keuze voor Den Haag als locatie voor het global centre heeft het IB nauw samengewerkt met diverse Nederlandse overheidsinstanties, waaronder de NFIA, de WFIA en de gemeente Den Haag.

Met de oprichting van drie global centres wil het IB de banden met de meer dan 3.000 IB World Schools in 139 landen over de gehele wereld verstevigen en zekerstellen dat de organisatie de huidige sterke groei ook in de toekomst kan voortzetten. Tegelijkertijd hoopt het IB door de geografische spreiding van haar activiteiten meer hooggekwalificeerde, internationaal georiënteerde medewerkers aan te kunnen trekken. De transitie naar deze organisatievorm is in de tweede helft van 2009 in gang gezet en zal naar verwachting tegen het einde van 2012 zijn afgerond. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in Genève, Zwitserland.

In het nieuwe global centre in Den Haag zullen enkele van de centrale afdelingen van het IB worden ondergebracht, waaronder Academic Development and Assessment, Language Services, Communications en Human Resources. De regionale afdeling voor Afrika, Europa en het Midden-Oosten, die diensten verleent aan de meer dan 800 IB World Schools in de regio, zal eveneens in het global centre in Den Haag worden gehuisvest.

170 nieuwe medewerkers

Voor de nieuwe vestiging in Den Haag verwacht het International Baccalaureate in 2011 60 nieuwe medewerkers aan te trekken en in de twee jaar die daarop volgen nog eens 110. De meesten van hen zullen werkzaam zijn op de academische en regionale afdelingen zoals curriculumontwikkeling en assessment, beoordeling van en diensten voor scholen. Het totaal aantal medewerkers in het Haagse global centre zal eind 2013 zo'n 250 bedragen.

"In hun streven om te voorzien in de onderwijsbehoeften van de wereld in de 21ste eeuw zien steeds meer scholen de toegevoegde waarde van het International Baccalaureate. We verwachten dan ook dat ons wereldwijde netwerk tegen 2020 zo'n 10.000 scholen zal omvatten. Dat vertaalt zich in een aanhoudende, sterke groei van het IB. De verhuizing naar Den Haag is voor ons een belangrijke stap, die ons in staat stelt nu en in de toekomst in de vraag naar onze diensten te voorzien", aldus Adrian Kearney, Regional Director.

Samenwerking Nederlandse overheidsinstanties

De keuze voor Den Haag als locatie voor een van de global centres vond plaats na uitgebreid en diepgaand onderzoek van verschillende potentiële locaties. Den Haag bleek, na zorgvuldige afweging, het beste te kunnen voorzien in de toekomstige behoeften van het IB.

Gedurende het selectie- en vestigingsproces heeft het International Baccalaureate nauw samengewerkt met diverse Nederlandse overheidsinstanties. Zo introduceerde de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) de organisatie bij onder meer de Belastingdienst en bood daarnaast ondersteuning en advies bij de aanvraag van vergunningen en promotionele activiteiten.

De WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) en de Gemeente Den Haag hebben het IB geholpen bij het vinden van een geschikte locatie en dienstverleners. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap fungeerde tijdens het gehele proces als klankbord en de minister van OCW schreef een aanbeveling voor Nederland als vestigingsplaats voor het global centre van het IB.

Over het International Baccalaureate

Het International Baccalaureate is een toonaangevend aanbieder van internationaal onderwijs en stelt zich ten doel leerlingen te stimuleren zich te ontwikkelen tot actieve studenten, veelzijdige individuen en geëngageerde burgers. Het IB is opgericht in 1968 en werkt op dit moment samen met meer dan 3.086 scholen in 139 landen met als doel uitdagende onderwijsprogramma's te kunnen ontwikkelen en aan leerlingen te kunnen aanbieden en jaarlijks ruim 50.000 docenten en administratieve medewerkers professionele bijscholing te kunnen bieden. Meer informatie over het IB is te vinden op www.ibo.org

Meer informatie:

Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24, e-mail karin@yellow-communications.com