Politie Drenthe

Dinsdag 7 december 2010

Provincie Drenthe, 07-12-2010

Vuurwapen en munitie inbeslaggenomen

SCHOONEBEEK Tijdens een controle is zaterdag 4 december een 19-jarige man uit Barger Compascuum aangehouden op het Kerkeind. De man had munitie voor een vuurwerkpistool gekocht in Duitsland. Dit werd door agenten inbeslaggenomen. Na verhoor bleek dat de man een vuurwerkpistool thuis had. Deze heeft hij later ingeleverd op het politiebureau. De verdachte kreeg proces-verbaal.

Bij dezelfde controle is ook een 18-jarige inwoner uit Barger Compascuum aangehouden op de Burgemeester Osselaan. Ook hij had munitie voor een vuurwerkpistool gekocht in Duitsland. Hij heeft het bijbehorende vuurwerkpistool op het politiebureau ingeleverd. De jongeman ontving een proces-verbaal.

Wie kent of herkent deze overvaller?

EMMEN Zaterdagavond is het tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen overvallen. De bewakingscameras hebben beelden opgeleverd van de verdachte. Wie kent of herkent deze overvaller?

Omstreeks 19.30 uur drong zaterdagavond een man het tankstation aan de Wolfsbergenweg binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een wapen en eiste geld. De medewerkster heeft de man een geldbedrag gegeven waarna de man er rennend vandoor ging in de richting van de Wolfsbergenweg.

Klik hier voor de beelden.

Winkeldief aangehouden

ASSEN Agenten hebben maandagmiddag een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij had bij een supermarkt aan de Nijlandstraat in Assen onder andere koekjes ontvreemd. De jongen gaat het Halt-traject in.

EMMEN In een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen is een 54-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij was betrapt bij het stelen van blikjes bier. Hij is overgedragen aan de politie. De man heeft een proces-verbaal ontvangen.

Resultaten verkeerscontrole

WESTERVELD Maandag is op meerdere locaties in en rond Westerveld een verkeerscontrole gehouden. Er zijn vijf bekeuringen uitgedeeld voor bestuurders zonder gordel. Twee bestuurders werden betrapt met een telefoon aan het oor.

Woninginbraak

HAVELTE Maandagmiddag is tussen 12.00 en 14.00 uur ingebroken in een woning aan de Havelter Schapendrift in Havelte. Om binnen te komen is een raam opengebroken. Uit de woning is onder andere geld en een laptop gestolen. De bewoner deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben. U kunt bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.