Politie Flevoland

Verward persoon aangehouden na misbruik 1-1-2 alarm

Emmeloord, 07-12-2010 o Een 40-jarige inwoner van Emmeloord is maandagavond aangehouden in zijn woning aan Zwanenbalg nadat hij de middag, avond en begin van de nacht onnodig 1-1-2 alarm belde en het alarmcentrale personeel uitschold, bedreigde en flink tekeer ging. De man is ingesloten en wordt na het afronden van strafrechtelijke zaken overgedragen aan professionele hulpverleners.

Vanaf maandagmiddag belde één persoon tientallen malen naar 1-1-2 alarm. De 1-1-2 alarmlijnen werden hierdoor voor andere hulpverzoeken geblokkeerd. De man, die aanhoudend bleef bellen, schold het personeel van de regionale meldkamer uit, uitte dreigende taal en bleef ondanks herhaalde verzoeken en de mededeling dat hij zou worden aangehouden,
1-1-2 bellen. Agenten die poolshoogte namen op het adres in Emmeloord ontdekten dat de man mogelijk in geestelijke nood verkeerde en een verwarde indruk maakte. Omdat de man onnodig bleef bellen met 1-1-2 alarm is de Emmeloorder even voor middernacht in zijn woning aangehouden. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en is ingesloten in een observatiecel. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake misbruik 1-1-2.