Gemeente Leeuwarden

Leeuwarders krijgen nieuwe permanente milieupas

De papieren milieupas wordt vervangen door een nieuwe plastic milieupas die is voorzien van een chip. Binnenkort ontvangen de Leeuwarder huishoudens de nieuwe pas.

Adresgebonden

De nieuwe milieupas vervangt de `papieren' versie en blijft onbeperkt geldig. De nieuwe pas is net zoals de oude pas adresgebonden en is alleen bestemd voor particuliere huishoudens. De milieupas hoort bij de woning en moet dus bij verhuizing achtergelaten worden.

Afvaltoerisme

De nieuwe milieupas geeft net als de papieren versie toegang tot de milieustraat aan de Greunsweg 86 in Leeuwarden. Met de milieupas kan de bezoeker aantonen dat hij of zij inwoner van de gemeente Leeuwarden is. Hiermee wordt afvaltoerisme op de milieustraat door personen die niet in de gemeente wonen voorkomen.

Goed voor het milieu en goedkoper

Op de milieustraat staan diverse containers waarin de bezoekers hun (grof) afval gescheiden kunnen weggooien. De gemeente en Omrin willen de hoeveelheid afval terugbrengen en de diverse afvalsoorten zo goed mogelijk scheiden. De milieustraat levert aan deze doelstelling een belangrijke bijdrage. Gescheiden afval kan op allerlei manieren woorden hergebruikt of gerecycled. Dat is beter voor het milieu en goedkoper, waardoor de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk kan blijven.

Openingstijden en meer informatie

De milieustraat is geopend op:

* maandag van 13.00 tot 16.30 uur
* dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur

Op de milieustraat kan gratis, maar wel na betaling van een borgsom, een aanhanger of bakfiets worden geleend. Deze moet wel van tevoren worden gereserveerd. Dat kan via telefoonnummer: 0900 - 210 0 215.