Rechtbank Leeuwarden


Ontslagprocedure bij De Vries Kozijnen mag doorgaan

De kantonrechter te Heerenveen heeft bij beschikking van 6 december 2010 beslist dat De Vries Kozijnen uit Gorredijk ontvankelijk is in haar ontslagverzoeken tegen 124 werknemers.

De Vries Kozijnen had de kantonrechter verzocht om de arbeidsovereenkomsten van deze werknemers te ontbinden op grond van bedrijfseconomische redenen. De werknemers hebben hiertegen - samengevat - onder meer als (algemeen) verweer gevoerd dat De Vries Kozijnen in het kader van de ontslagen haar verplichtingen op grond van met name de Wet Melding Collectief Ontslag en de Wet op de Ondernemingsraden niet is nagekomen.

De kantonrechter stelt in zijn beschikking vast dat De Vries Kozijnen in strijd met deze regelgeving heeft gehandeld, door de vakbonden en de ondernemingsraad niet tijdig bij de reorganisatie te betrekken. Dit betekent echter niet dat de ontslagverzoeken al om die reden zouden moeten worden geweigerd. Inmiddels heeft er namelijk wel overleg met vakbonden en de ondernemingsraad plaatsgevonden. De ondernemingsraad heeft daarbij aangegeven de noodzaak voor reorganisatie in te zien.

Het voorgaande betekent dat toegekomen kan worden aan behandeling van de individuele verzoeken. Daarvoor is op 13 en 14 december een nadere mondelinge behandeling gepland in het gerechtsgebouw te Heerenveen.

LJ Nummer


BO6458
Zie het origineel

Bron: Rechtbank Leeuwarden
Datum actualiteit: 7 december 2010