Hoofdprijs Grote Clubactie valt in Roermond

07/12/2010 11:19

Nationale Grote Clubactie

Dit jaar is de hoofdprijs van euro 100.000,- belastingvrij gewonnen door een inwoonster van Roermond. Vlak na de jaarlijkse trekking op 25 november j.l. onder toeziend oog van notaris J.A.H.G. van Tuijl vond ze per toeval haar lot bij het opruimen van een lade. Na meerdere malen het lotnummer gecheckt te hebben, drong het pas tot haar door dat ze gewonnen had. Zij kan met opgroeiende kinderen het geldbedrag goed gebruiken. Het bewuste lot is verkocht door een lid van fanfarevereniging Sint Cornelius Het Katoenen Dorp uit Roermond, die al 20 jaar deelneemt aan de Grote Clubactie.

Fanfare door de straat

Familieleden en vrienden van deze fanfarevereniging liepen door een aantal wijken om loten te verkopen, terwijl de fanfare zorgde voor een gezellige muzikale ondersteuning. Dit was het tweede jaar dat de fanfare op deze manier loten verkocht en dat bleek wederom een groot succes. Mensen kwamen in grote getale naar buiten om te kijken waar de muziek vandaan kwam. In totaal heeft deze vereniging 625 loten verkocht waarvan 80% voor de club is; een opbrengst van euro 1.500,-.

Opbrengst Grote Clubactie 2010

Met de verkoop van meer dan 3 miljoen loten hebben 7.000 verenigingen in totaal ruim

euro 9 miljoen opgehaald. Van de opbrengst van deze landelijke loterij gaat maar liefst 80% (= euro 7,2 miljoen) rechtstreeks naar de clubkas. De Grote Clubactie draagt hiermee bij aan extra financiële mogelijkheden, die verenigingen vaak hard nodig hebben. Zo kunnen verenigingen hun activiteiten blijven organiseren.





http://www.clubactie.nl