Gemeente Lingewaard


De begroting, hoe gaat het verder

Donderdag 11 november jl. heeft de gemeenteraad de begroting 2011 vastgesteld. De begroting 2011 is sluitend gemaakt door een aantal projecten voorlopig te parkeren. In navolging op het bericht over de salariskosten in de begroting is er gekozen om deze week aan u uit te leggen hoe het nu verder gaat met de begroting, de geparkeerde projecten en bezuinigingen.

Projecten die opgenomen zijn in het Programma Nieuwe Lasten (PNL) zijn geparkeerd, maar nog niet definitief van de baan, alhoewel de financiële ruimte beperkt lijkt. Naast het uitstellen van projecten dient er ook op andere terreinen te worden bezuinigd. Hoe en op welke wijze dit gaat gebeuren zal door de gemeenteraad moeten worden besloten.

Wanneer horen we daar iets van?
In de komende maanden zal door het college van burgemeester en wethouders de financiële ruimte worden onderzocht. Daarbij zal tevens rekening worden gehouden met de bezuinigingen die vanuit de Rijksoverheid aan gemeenten worden opgelegd. Geen eenvoudige taak om nieuwe beleidsvoornemens onderling af te wegen in samenhang met het bestaande beleid.

Uitkomsten van dat onderzoek worden vertaald in het programma nieuwe lasten . Dit programma wordt opgenomen in de voorjaarsnota 2011. Deze voorjaarsnota zal in mei/juni 2011 worden gepresenteerd en dan zal de gemeenteraad hierover het definitieve besluit nemen. Pas dan zal duidelijk zijn waar bezuinigd wordt en welke projecten gerealiseerd worden.

(Geplaatst: 7 december 2010)