Gemeente Castricum

Twee digitale informatiezuilen voor bezoekers aan Castricum

Digitale toeristeninformatie over Castricum is binnenkort voor iedereen beschikbaar bij Johannaâs Hof en het VVV-kantoor. Op die twee buitenlocaties komen digitale informatiezuilen waarop de website van VVV Castricum (www.vvvcastricum.nl) te raadplegen is.

Â

In samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en VVV Noord-Hollands Schiereiland Midden heeft de gemeente Castricum laten onderzoeken onder welke voorwaarden digitale informatiezuilen geplaatst kunnen worden binnen de gemeente Castricum. Dit heeft geleid tot het besluit om twee buitenzuilen te plaatsen: bij de VVV- locatie bij het Station Castricum (Stationsstraat) en bij restaurant Johannaâs Hof aan de Johannisweg te Castricum. Beide ondernemers zijn akkoord.

Â

Onderhoud en beheer

Een belangrijke afweging bij het plaatsen van de informatiezuilen is de gebruiksvriendelijkheid van de website voor de bezoeker. Op de beide digitale informatiezuilen zal de website van VVV Castricum worden aangeboden. De website is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en volledig. Onderhoud en beheer van beide informatiezuilen komt in handen van de VVV Noord-Hollands Schiereiland Midden.

Â

Regionaal gelijk

Door het plaatsen van de digitale informatiezuilen wordt op regionaal niveau - alle dorpen en steden ten noorden van de gemeente Castricum - op gelijke wijze informatie verstrekt aan toeristen en bezoekers. Deze informatie is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Â

Tussen december en februari

De eerste digitale informatiezuil zal half december geplaatst worden bij restaurant Johannaâs Hof te Castricum. De tweede informatiezuil zal begin februari 2011 bij de VVV locatie Station Castricum geplaatst worden.