Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vorden - Verlichtingscontrole scholieren                  |

De politie heeft maandag 6 december in Vorden op de vroege ochtend gecontroleerd of scholieren verlichting voerden op weg naar school. 32 van hen bleken in overtreding en zijn bekeurd.


E controle werd uitgevoerd, mede naar aanleiding van klachten van overige weggebruikers. Op de Stodijk en de Zutphenseweg passeren dagelijks tientallen scholieren. Van hen bleken 32 de fietsverlichting niet in orde te hebben. De politie benadrukt dat het om de eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers gaat. Zij doet dan ook een beroep op ouders de fietsverlichting van hun tienerkinderen eens te controleren. De politicontrole zal in de komende periode zeker herhaald worden.

|     |Winterswijk - Duo aangehouden voor hennepteelt            |

De politie heeft maandagavond 6 december aan de Kastanjelaan in Winterswijk een illegale hennepkwekerij ontmanteld. Twee mannen uit Gorinchem zijn als verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor.


Het vermoeden bestond dat in de woning een hennepkwekerij werd geëxploiteerd. Reden voor de politie om een onderzoek in te stellen. Toen agenten aan de voordeur belden, trachtten twee mannen aan de achterzijde van het pand de woning te verlaten. Hier liepen zij in de armen andere agenten en werden aangehouden. De uit Gorinchem afkomstige mannen (38 en 45 jaar) werden naar het politiebureau overgebracht, terwijl in de woning een verder onderzoek werd ingesteld. Er werden drie professionele kwekerijen aangetroffen met zo'n 500 platen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij inclusief planten, lampen en trafo's werd direct ontmanteld. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Didam - Rijden zonder rijbewijs                           |

De politie heeft maandag 6 december in Didam een 23-jarige man uit Duitsland aangehouden en zijn auto in beslag genomen. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden.


Met slippende banden en hoge snelheid optrekken; dit viel agenten maandag aan het begin van de avond op bij een automobilist die wegreed vanaf de Dijksestraat in Didam. Zij besloten hem te controleren en daarbij bleek dat zijn rijbewijs eerder was ingevorderd en hij dus zonder rijbewijs reed. Hij is verhoord en zijn auto is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Sinderen - Aanrijding trein - vrachtwagen                 |

Op maandag 6 december vond op de bewaakte spoorwegovergang van de Scholtenweg in Sinderen een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen plaats. Er raakte niemand gewond en de passagiers zijn in afwachting van vervangend vervoer opgevangen in een restaurant. Het treinverkeer is lange tijd ontregeld geweest.


De aanrijding werd omstreeks 08.30 uur gemeld. Bleek dat de bestuurder van een vrachtwagen achterwaarts de spoorwegovergang wilde oprijden om de na de overweg gelegen bocht goed te kunnen nemen. Tijdens het achteruit rijden raakte de vrachtauto door de gladheid in een slip en botste tegen een lantaarn. Hierbij kwam de vrachtauto gedeeltelijk op de spoorwegovergang te staan. De chauffeur heft de machinist van de naderende trein nog proberen te waarschuwen met armgebaren.


De machinist stelde de noodrem in werking, maar kon een aanrijding (met geringe snelheid) niet meer voorkomen. Er raakte niemand gewond. De passagiers zijn in een restaurant opgevangen in afwachting van vervangend vervoerd. Kort voor 11.00 uur kon het treinverkeer worden hervat. De spoorwegpolitie heeft de aanrijding in behandeling.

|     |Neede / Didam / Zeddam - Gewonden door gladheid           |

Maandag 6 december vonden er door de gladheid in de Achterhoek diverse ongevallen plaats. Het merendeel was zonder gewonden. Aan het begin van de avond raakte in Neede een 67-jarige fietser gewond. Later op de avond raakten in Didam en Zeddam nog twee mensen gewond door ongevallen die met de gladheid te maken hadden.


In Neede raakte omstreeks 19.40 uur een 67-jarige Needenaar gewond. Hij kwam met zijn fiets op de Nieuwstraat door de gladheid te vallen. Hij liep een enkelbreuk op en omstanders hadden het slachtoffer in afwachting van de ambulance een deken gegeven.


Rond 21.50 uur is op de Kerkstraat in Didam een jonge vrouw met haar fiets gevallen. Zij liep rugletsel op en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Ruim twee uur later vond er op de Kilderseweg in Zeddam een ongeval plaats. Een ouder echtpaar liep vanwege het slecht begaanbare trottoir op de rijbaan. Een 64-jarige automobiliste uit 's-Heerenberg zag hen plotseling en trachtte hen te ontwijken. Bij deze manoeuvre raakte de spiegel van de auto de 72-jarige Zeddammer die ten val kwam en een hoofdwondje opliep. Ook hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --