Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


verband met winterweer

Waterschap verlengt termijn herschouw in verband met winterweer

Publicatiedatum : 7 december 2010

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft in oktober jl. de watergangen in het hele gebied gecontroleerd op onderhoud tijdens de zogenoemde najaarsschouw. Eigenaren/gebruikers van percelen die het onderhoud van hun watergangen niet of onvoldoende hebben uitgevoerd krijgen nu langer de tijd om dat te doen. In verband met het winterweer voert het waterschap de herschouw uit tot en met 31 december. Dan moet het onderhoud klaar zijn.

Het waterschap gaat er vanuit dat eigenaren het onderhoud uitvoeren, zodra de weersomstandigheden dat toelaten. Eigenaren/gebruikers die dat inmiddels hebben gedaan wordt aangeraden het gereedmeldingsformulier in te sturen. Zij ontvangen dan geen vervolgbrief. Eigenaren/gebruikers van percelen in de gebieden Kromme Rijn, Leidsche Rijn en IJssel kunnen de overtreding(en) op de website van het waterschap bekijken, met een speciale inlogcode.

Waarom is onderhoud nodig

Sloten moeten goed onderhouden zijn, omdat anders de aan- en afvoer van water wordt belemmerd. Het land wordt te nat of te droog of er ontstaat wateroverlast. Ook is een niet goed onderhouden sloot slecht voor het watermilieu. Dit kan leiden tot sterfte van planten en dieren wat uiteindelijk ook resulteert in stankoverlast.