Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht, 07-12-2010

Brandstichting in lift

UTRECHT Maandagavond ontstond brand in een lift van een flat. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken.

De politie kreeg rond 19.20 uur een melding dat er brand was uitgebroken bij een flat aan de Peetersdreef. Ter plaatse was de brandweer bezig een brand in de lift te blussen. Eén bewoner raakte onwel en moest door ambulancepersoneel worden onderzocht. Uit eerste onderzoek bleek dat er brand in de lift was ontstaan. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuige(n). Heeft u iets verdachts gezien of informatie over de brand, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

DE MEERN De politie heeft maandagavond een man op de Rijksweg A 12 aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een agent in burger was omstreeks 22.25 uur op weg naar het werk toen hij op de Rijksweg A12 achter een slingerende auto reed. De agent en bleef achter de automobilist aanrijden en kreeg het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was. Buiten het slingeren raakte de bestuurder ook bijna twee keer de vangrail. Hierop besloot de agent via de meldkamer in te grijpen en een opvallende surveillanceauto zette bestuurder aan de kant.

Uit een eerste blaastest bleek dat de 49-jarige bestuurder uit Almere te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 636 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Zwaar vuurwerk door de brievenbus gegooid

UTRECHT Bij een huis aan de Bosch van Drakesteijnlaan werd maandagavond zwaar vuurwerk door de brievenbus gegooid.

De politie werd omstreeks 23.30 uur gebeld door een bewoner van een huis aan de Bosch van Drakesteinlaan. Onbekenden hadden vuurwerk via de brievenbus naar binnen gegooid. Ter plaatse troffen agenten meerdere ruiten aan die door de klap gesneuveld waren. Ook was een deel van een gordijn in de brand gevlogen. De bewoners zagen nog net op tijd kans om het gordijn naar buiten in de sneeuw te gooien. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers zetten kraan open

VLEUTEN Inbrekers hebben maandagmorgen een hogedrukkraan in een huis in aanbouw opengezet. Hierdoor ontstond voor duizenden euros schade.

Omstreeks 08.45 uur werd de politie door getuigen gebeld. Bij een huis in aanbouw op de Voor de Burchten was ingebroken. Ter plaatse troffen agenten een ravage aan. De inbrekers hadden een hogedrukkraan opengedraaid en vervolgens het huis verlaten. In korte tijd liep het gehele huis onder water. Tevens raakte een onderliggend bedrijf door het water zwaar beschadigd. Der politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.