Gemeente Leidschendam-Voorburg



Snelfietsroute langs spoor vertraagd

7 december 2010 - De Velostrada, de snelfietsroute die de provincie Zuid-Holland aanlegt parallel aan de spoorlijn Den Haag - Leiden, is eind december nog niet klaar. Bij de start in september werd nog aangenomen dat de fietsroute voor de jaarwisseling in gebruik kon worden genomen. De werkzaamheden zijn echter tijdelijk stilgelegd.

Het asfalteren van de bestaande paden blijkt op een aantal plaatsen niet mogelijk op de manier die was voorzien. Dit werd duidelijk tijdens de voorbereidende werkzaamheden. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een goede oplossing. Eind december is er meer duidelijk over de nieuwe planning. Dan is ook bekend wanneer de werkzaamheden in Leidschendam plaatsvinden. Momenteel zijn in Voorschoten twee deeltrajecten van de route afgesloten voor fietsers.

Snelfietsroutes Den Haag - Leiden
De Velostrada maakt deel uit van een groter project, waarin de provincie twee bestaande fietspaden opknapt tot snelfietsroute. Naast de Velostrada, start de provincie in het voorjaar van 2011 met de Via 44 die loopt langs de N44/A44 door Wassenaar.