Haagse Hogeschool


Sportcampus Zuiderpark stap dichterbij

Website en logo geven Sportcampus Zuiderpark een gezicht

Logo Sportcampus Zuiderpark

Vandaag hebben de Gemeente Den Haag, Woningcorporatie Vestia en De Haagse Hogeschool een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van het topsport- onderwijscomplex Sportcampus Zuiderpark. Om dit moment symbolisch te markeren werd hierbij het logo en de website van Sportcampus Zuiderpark gelanceerd ( www.sportcampuszuiderpark.nl). Begin 2011 vindt de architectenselectie plaats om het stedenbouwkundige plan om te zetten in een daadwerkelijk ontwerp, dat aansluit bij het groene karakter van het Zuiderpark. In 2012 zal worden begonnen met de bouw op de plek van het voormalige ADO stadion .

Met een topsporthal (met een tribunecapaciteit van 3.500 plaatsen), een beachsporthal, een breedtesporthal, een turnhal en negen sportvelden zal Sportcampus Zuiderpark zich profileren als het Papendal van de Randstad. Samen met de al aanwezige atletiekbaan, het zwembad, de bowling, de rolschaatsbaan, de voor recreatief sportieve doeleinden te benutten ringweg in het park en de speelweide wordt Sportcampus Zuiderpark een parel voor zowel topsport als amateursport.

In het Sportcampus Zuiderpark zullen de Haagse
sportonderwijsopleidingen (De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan) worden gevestigd. De beoogde samenwerking met VU Amsterdam en TU Delft zal de meest recente kennis over bewegen en sport in de opleiding inbrengen. Het wordt een brede beroepsopleiding voor bewegen en sport, waarbij studenten kunnen doorstromen van middelbaar tot academisch onderwijs. En uiteraard een topsportaccommodatie waar sporters op Olympisch niveau kunnen trainen en worden begeleid.

De sportcampus maakt allerlei vormen van samenwerking mogelijk op het gebied van bewegen, sport en gezondheid met partijen uit het onderwijs, de sportwereld, het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld. Zo zal de Sportcampus Zuiderpark een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl in de omringende wijken. De Sportcampus zal dienen als een locatie voor topsportevenementen en voor sportevenementen voor de wijkbewoners. Op deze manier komen buurtbewoners(omwonenden) en (top)sporters samen in het Zuiderpark.

Convenant Alliantie versterking Sport Den Haag

Ook werd vandaag het convenant ''Alliantie versterking Sport Den Haag'' ondertekend waarin de Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan afspreken samen te werken om Den Haag als sportieve stad krachtig te profileren door verder te professionaliseren. De partners werken al enige tijd samen maar bekrachtigden dit vandaag officieel. Er zijn al concrete resultaten te melden. Een van de belangrijkste is de oprichting van het Sportbureau. Organisaties in Den Haag en omstreken kunnen een beroep doen op het Sportbureau dat ondersteuning biedt bij de organisatie van een sportdag, een teamdag of een sportevenement.

Activiteiten leren organiseren, uitvoeren en ondersteunen maken een belangrijk onderdeel uit van de Academie voor Sportstudies van De Haagse Hogeschool en van de opleidingen Sport en Bewegen van ROC Mondriaan. Een ander belangrijk speerpunt in het convenant is de aansluiting van de opleidingstrajecten mbo-en hbo-sportopleidingen op elkaar. Dat de Academie voor Sportstudies en een deel van de opleidingen Sport en Bewegen zich in de toekomst gezamenlijk op de Sportcampus Zuiderpark bevinden zal de doorstroming van mbo naar hbo verder vergemakkelijken.