KPMG

Datum: 7-12-2010

Voormalig bestuurder DBC-Onderhoud maakt overstap naar KPMG

Anna van Poucke, voormalig bestuurder van DBC-Onderhoud, gaat per 1 januari 2011 aan de slag als director bij KPMG waar zij een bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van de adviespraktijk in de gezondheidszorg.

DBC-Onderhoud is de organisatie in Nederland die verantwoordelijk is voor een goed werkende DBC-systematiek. Anna van Poucke was van 2006 tot oktober 2010 als bestuurder bij DBC-Onderhoud verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de DBC-systematieken voor medisch specialistische zorg en GGZ. Onder haar leiding stabiliseerde het huidige DBC-systeem, waarmee een verruiming van de marktwerking naar 34% mogelijk werd.

Voor haar functie bij DBC-Onderhoud was zij geruime tijd actief als interim-manager en adviseur in de gezondheidszorg. Fusie, spreiding en concentratie van zorg en zorgvernieuwing waren daarbij haar belangrijkste thema's.

Met van Poucke haalt KPMG een grote bron van ervaring in de financiering en prestatie van de zorg binnen. Van Poucke geeft aan veel zin te hebben in haar nieuwe baan. Van Poucke: "De verdergaande marktwerking, de aandacht voor kosten en kwaliteit, de nieuwe mogelijkheden die ICT biedt, er is een enorme dynamiek ontstaan in de gezondheidszorg. Die zal alleen maar groter worden. Met de overstap naar KPMG en de kennis die daar al is verwacht ik dat we een sterk team kunnen neerzetten dat voor bestuurders in de zorg echt toegevoegde waarde heeft."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andy Bellm, +31 20 656 7039.