Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.45 uur

Utrecht, 07-12-2010

Derde verdachte van staatroven aangehouden

ZEIST In het weekend van 29 tot en met 31 oktober werden vier slachtoffers beroofd in het centrum van Zeist. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek en 4 november konden twee verdachten worden aangehouden. Eind november is ook een derde verdachte aangehouden.

Het eerste geweldsmisdrijf speelde zich af in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober. Een 18-jarige man uit Zeist werd toen onder bedreiging gedwongen om geld te pinnen bij een pinautomaat aan het Rond. Een dag later, in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober, gebeurde hetzelfde bij een 19-jarige man uit Huis ter Heide. Hij moest onder bedreiging geld pinnen aan het begin van de Slotlaan. Op zondagavond 31 oktober zijn een 14-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Zeist beroofd aan het Rond.

Na een melding van een beroving op donderdagavond 4 november aan het Wilhelminapark, kon de politie één van de verdachten (16 jaar en afkomstig uit Zeist) op heterdaad aanhouden. De mededader (17 jaar en ook afkomstig uit Zeist) is diezelfde avond ook aangehouden. De politie kwam de derde verdachte op het spoor (14 jaar uit Zeist) na uitgebreid rechercheonderzoek. De 14-jarige jongen wordt ook verdacht van twee auto-inbraken, op de Godfried van Seystlaan en op de Van Renesselaan in de nacht van 29 op 30 oktober van dit jaar. De jongen is inmiddels voorgeleid bij justitie.

Getuigenoproep; Beroving

BUNNIK Maandagavond werd op de Rumpsterweg een man beroofd, de daders gingen er in een donkere auto vandoor.

Rond 18.25 uur werd een 44-jarige man uit Zeist beroofd op de Rumpsterweg. De man was samen met zijn vriend toen een vijftal mannen hen beroofden. De mannen deden zich voor als agenten, maar gingen er vervolgens met het geld en de autosleutels van de man vandoor.

Van de daders is een summier signalement bekend;

Twee mannen van ongeveer 25-30 jaar oud, 1.80 en 1.90 meter, normaal tot gezet postuur, licht getinte huidskleur, zwart haar. Ze droegen beiden een donkere jas met badge en epauletten.

De derde persoon was ongeveer 25.30 jaar oud, 1.85 meter, had een gezet postuur, licht getinte huidskleur, zwart haar. Hij droeg ook een donkere jas met badge en epauletten.

Er was nog een vrij lange man bij en een andere, maar op deze twee hebben de slachtoffers geen goed zicht gehad.

De politie is op zoek naar getuigen die meer hebben gezien. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 -7000.

Getuigenoproep; Vernieling

DE BILT Maandagmiddag werd een auto vernield door vuurwerk, de politie is op zoek naar getuigen.

Rond 14.00 uur parkeert een vrouw (gegevens onbekend) haar auto op de Overboslaan. Als haar man, een 39-jarige man uit Bilthoven ruim een uur later ook arriveert op de Overboslaan is haar auto vernield. Vermoedelijk is er vuurwerk op de auto gelegd waardoor schade is ontstaan. Getuigen hebben twee jongens bij de auto gezien met vuurwerk, en de politie is dan ook op zoek naar deze twee personen. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.