Rechtbank Arnhem


Acht jaar gevangenisstraf voor doodslag

Arnhem, 7 december - De rechtbank veroordeelt een 57-jarige man uit Zevenaar tot een gevangenisstraf van acht jaar voor doodslag. De man heeft zijn ex-partner en moeder van zijn zoon gedood.

Tijdens het gesprek over de opvoeding van hun zoon, bracht het latere slachtoffer, volgens de verklaring van verdachte, het onderwerp alimentatie ter discussie en verlangde zij dat verdachte een afkoopsom zou betalen en dreigde zij met beslaglegging. Daardoor werd bij verdachte een emotionele wond opengereten en kwamen frustratie en woede uit het verleden naar boven. Verdachte heeft toen een stuk hout gepakt en het slachtoffer meerdere malen geslagen. Daarop zijn verdachte en het slachtoffer in een worsteling op de grond terecht gekomen en heeft verdachte haar gewurgd.

De rechtbank is het eens met de advocaat en de officier van justitie dat verdachte in een plotselinge woedeuitbarsting heeft gehandeld en dat dus geen sprake was van een vooropgezet plan zijn ex te doden.

De rechtbank veroordeelt verdachte voor doodslag tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Daarbij wordt rekening gehouden met de ernst van het feit en het gegeven dat hij de kinderen van het slachtoffer (één jongen en twee meisjes) van hun moeder heeft beroofd, maar ook met het advies van de psychiater dat verdachte, onder meer in verband met zijn depressie en persoonlijkheid verminderd toerekeningsvatbaar is. Dit is conform de eis van de officier van justitie.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 7 december 2010 Naar boven