Gemeente Hoogeveen

Speel- en ontmoetingsruimte Zeeheldenbuurt geopend

Op het speelterrein achter kinderopvang de Veenkabouter in de Zeeheldenbuurt staat sinds eind september het eerste eigen onderkomen van en voor de bewoners van deze buurt. Wethouder Klaas Smid heeft het onderkomen maandag 6 december officieel geopend. "Een sport-en spelvoorziening was een lang gekoesterde wens van de bewoners van de Zeeheldenbuurt. De initiatiefgroep van de buurtsmederij Zeeheldenbuurt heeft er alles aan gedaan om deze wens in vervulling te laten gaan. Deze ontmoetingsplek levert een hele belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de buurt."

Volop speelplezier

Het onderkomen gaat voor een deel gebruikt worden als opslag voor het sport en spelmateriaal zoals stelten, badmintonrackets, springtouwen, steppen enzovoorts. Dit materiaal kunnen de kinderen en jeugd uit de buurt gratis lenen en op het speelterrein onder toezicht van beheerders die in dienst zijn bij Werkpro Drenthe (De Brug) mee spelen. Na schooltijd stelt kinderopvang de Veenkabouter het speelterrein beschikbaar voor de buurt.

Vanaf 7 december is de sport- en speluitleen van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Ook in de schoolvakanties is de sport en speluitleen open.