Provincie Utrecht

Werkzaamheden speel- en wandelstraten Overvecht gestart

Op maandag 6 december is de uitvoering gestart om van acht straten in De Gagel speel- en wandelstraten te maken. Met de komst van deze straten ontstaan er veilige routes voor kinderen, wandelaars en fietsers. Dit is één van de maatregelen uit het gebiedsplan Overvecht De Gagel om de wijk de komende jaren verder te verbeteren.

Het gaat om de Gangesdreef, Mekongdreef, Nigerdreef en Gambiadreef, die rond park De Gagel liggen. Dit zijn belangrijke routes naar de scholen, het winkelcentrum en het park. Ook van de Indusdreef, Eufraatdreef, Kwangodreef en Klipspringerdreef worden speel- en wandelstraten gemaakt.

Verkeersveiligheid
Deze straten zijn nu erg breed, waardoor automobilisten de gelegenheid hebben om (te) hard te rijden. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, worden de straten smaller gemaakt. Aan beide kanten blijft de stoep bestaan, maar aan één kant van de straat wordt dit een brede speel- en wandelstoep. In alle speel- en wandelstraten komt meer groen en extra ruimte om te spelen, te sporten of te wandelen. Op een aantal plaatsen gaat de gemeente wegen afsluiten voor doorgaand autoverkeer. Dat gebeurt nu als eerste op de route Mekongdreef - Nigerdreef, ter hoogte van park De Gagel. Doel is de snelheid en route van automobilisten te veranderen zodat de verkeerssituatie verbetert. Overigens blijven alle huizen en voorzieningen bereikbaar voor auto's.

Feestelijke start
Op woensdag 8 december 2010 is de feestelijke start van de werkzaamheden. Wethouder Harrie Bosch en gedeputeerde Wouter de Jong verrichten om 14.00 uur de officiële handeling hiervoor. De gedeputeerde is hierbij aanwezig omdat de speel- en wandelstraten mede mogelijk gemaakt worden door een subsidie van de Provincie Utrecht. In een overdekte tent zijn de plannen voor de speel- en wandelstraten nog eens te bekijken en voor iedereen is er een hapje en een drankje. Er is ook een straatartiest aanwezig. Volgens planning zijn de speel- en wandelstraten over een jaar gereed en kunnen kinderen, wandelaars en fietsers dan veiliger over straat in dit gebied.

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

Bron: Gemeente Utrecht