Gemeente Doetinchem

Doetinchem reduceert CO2 met GFT-verwerking

bericht, 7 december 2010

Maandag 6 december heeft wethouder Steven Kroon van de gemeente Doetinchem uit handen van mevrouw Hannet de Vries-in 't Veld - algemeen directeur van VAR Veluwse Afval Verwerking - een `Verklaring CO2-emissie reductie gft-verwerking'.

VAR verwerkt het gft-afval dat door de inwoners van de gemeente Doetinchem gescheiden is gehouden. Daardoor is in 2009 totaal 1.355 ton CO2-emissie gereduceerd. Hiermee hebben de inwoners van de gemeente Doetinchem een belangrijke bijdrage geleverd in de strijd tegen de emissie van broeikasgassen. De gemeente Doetinchem is één van de 16 gemeenten die een dergelijke verklaring van VAR ontvangen.

Trots op inwoners Doetinchem

Al het gft-afval dat door de inwoners van Doetinchem wordt gescheiden gaat naar VAR in Wilp-Achterhoek. Via een combinatie van composteren en vergisten produceert VAR schone compost en groene energie. VAR produceert de energiebehoefte van 7.000 gezinnen. In de vergister ontstaat methaangas dat door VAR wordt omgezet in groene stroom. Wethouder Kroon is bijzonder trots op de bijdrage die de inwoners van Doetinchem hebben gerealiseerd. Een CO2-reductie van 1355 ton komt overeen met maar liefst 6.9 miljoen autokilometers. Dat is ruim 170 keer de wereld rond!