Politie Gelderland-Zuid

Resultaten Week van de Opsporing

Regio, 07-12-2010 o De politie Gelderland-Zuid kijkt tevreden terug op de week van de opsporing. Van 22 tot en met 26 november heeft de politie in de drie districten in de regio 258 extra verhoren gehouden en 50 aanhoudingen verricht. Hiermee heeft het korps vele extra processen verbaal opgesteld en extra zaken afgerond.

Ruim 60 medewerkers van de diverse recherche-afdelingen, de parketpolitie en diverse leidinggevenden werkten mee aan de week van de opsporing. Van 22 tot en met 26 november zorgden zij er gezamenlijk voor dat er in de drie districten 56 aanhoudingen zijn verricht. De parketpolitie was in de drie districten tegelijk actief en haalden ruim 4.800 aan achterstallige boetes binnen waarbij ook 6 mensen zijn aangehouden die niet konden of wilden betalen.

Per district
In elk district lag de focus op andersoortige zaken. In district De Waarden betrof het vooral geweldzaken die de extra impuls kregen. Ook passeerden vele mishandelingen daar de revue, sommigen met en sommigen zonder bedreiging. In totaal zijn 52 extra zaken behandeld in de week van de opsporing: 19 verdachten zijn aangehouden, in totaal 123 verdachten en 60 getuigen gehoord.
In district Tweestromenland was de variëteit in zaken misschien wel het grootst. Dat betrof huiselijk geweldzaken, winkeldiefstal, openlijke geweldpleging tijdens een schoolfeest en inbraken maar ook een omvangrijke verduisteringszaak. Er zijn in dit district 15 verdachten aangehouden en 32 verdachten en getuigen gehoord. In district Stad Nijmegen zijn zaken behandeld zoals geweldplegingen, mishandelingen, diefstallen en inbraken. Een stevig incident was het inrijden op een vrouw met kind in een woonwijk onder team Nijmegen-Zuid. In dit district zijn 16 verdachten aangehouden en in totaal 43 verdachten en getuigen gehoord.

Gezamenlijk
Deze week organiseerde de politie Gelderland-Zuid samen met de parketpolitie en deze samenwerking bleek succesvol. In de week van de opsporing zijn op www.politie.nl/gelderland-zuid berichten gemaakt van de aanhoudingen en acties. (13)

Laatst gewijzigd 07-12-2010 15:07 | © Regio Gelderland-Zuid |