Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-12-2010

Snel veel politie ter plaatse na overval op erotiekzaak

TILBURG: Op maandagavond 6 december 2010 vond er een gewapende overval plaats bij een erotiekwinkel aan de Goirkestraat. De dader nam geld mee en er raakte niemand gewond. De zaak werd woensdagavond 24 november ook al overvallen.

Omstreeks 18.20 uur kwam de overvaller de winkel binnen. Op dat moment was alleen de medewerkster (36) aanwezig. Er waren geen klanten. De man bedreigde de aanwezige verkoopster met een vuurwapen. Vervolgens deed hij een greep in de kassa en ging er te voet vandoor. De dader sloeg buiten gekomen meteen linksaf, de Hogendorpstraat in.

Toevalligerwijs werd circa honderd meter verderop in het politiebureau aan het Wilhelminapark net een grootscheepse politiecontrole voorbereid in het kade van het Donkere Dagen Offensief. Er waren dus binnen no-time veel agenten en toezichthouders beschikbaar om de omgeving af te zetten. Er werd meteen een speurhond ingezet op de dader op te sporen. Ook werd er een SMS-Alert bericht verstuurd met het verzoek om uit te kijken naar de dader. Dit alles leidde echter (nog) niet tot de arrestatie van de overvaller. In haar aangifte spreekt het slachtoffer over een blanke man van circa 20 / 25 jaar oud. Hij had zijn hoofd en gezicht afgedekt met een capuchon en sjaal.

Het 'donkere dagen offensief' loopt van oktober tot april. In deze periode proberen criminelen veelvuldig hun slag slaan. Dit is voor de politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten aanleiding om de handen ineen te slaan en te proberen met gerichte acties de criminaliteit tegen te gaan. De speerpunten die extra aandacht krijgen in de aanpak zijn: straatroof, overvallen en woning-, bedrijfs- en auto-inbraken. De aanpak van criminaliteit is echter niet alleen een taak voor de overheid. Ook burgers, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke instellingen, etc. moeten preventieve maatregelen nemen om inbraak, straatroof en overvallen zoveel te voorkomen.

Omstanders rekenen auto-inbreker in

TILBURG: Omstanders rekenden maandagmiddag 6 december 2010 een auto-inbreker eigenhandig in. De 40-jarige man werd in bedwang gehouden en daarna aan de politie overgedragen.

De diefstalpoging vond plaats rond 14.15 uur in de Lancierstraat. Een 67-jarige Tilburger had zijn auto even onbeheerd en open achtergelaten om even snel iets op te pikken. Toen hij terugkwam bij zijn auto zag hij dat er een onbekende man in zijn auto zat. Het bleek te gaan om een auto-inbreker, die meteen probeerde weg te komen. Een tackle zorgde ervoor dat hij op de grond terecht kwam, waarna de auto-eigenaar hulp kreeg van omstanders om de inbreker in bedwang te houden. Toen hij werd overgedragen aan de gewaarschuwde agenten kwam er onder zijn trui nog een autoradio tevoorschijn. Deze autoradio is vermoedelijk afkomstig van een eerdere auto-inbraak. De 40-jarige verdachte werd in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten.

Schennispleger

TILBURG: De politie kreeg maandagavond 6 december 2010 een melding over een schennispleger. De exhibitionist was rond 18.15 uur actief in de Beethovenstraat. Volgens de meldster (17) ging het om de bestuurder van een zwarte BMW stationwagen. In de auto zat een man die haar achterna reed en zijn geslachtsdeel toonde. De man is tussen de 20 tot 30 jaar oud en heeft kort donker haar, mogelijk met gel er in. De politie onderzoekt de zaak en roept mensen op die de dader(s) menen te kennen, op om zich via 0900 - 88 44 te melden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-12-2010 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |