Woningcorporatie Ymere

Op weg naar een Betere Buurt

7-12-2010

Ymere zoekt bewoners met ideeën over leefbaarheid hun de buurt voor de Betere Buurtprijs

Woningcorporatie Ymere roept 75.000 huurders in Amsterdam, Almere, Haarlem en Haarlemmermeer op om voor eind januari 2011 hun beste idee voor een betere buurt in te sturen. De winnaars van de beste ideeën om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren mogen hun idee zelf uitvoeren met praktische en financiële hulp van Ymere.

Met de Betere Buurtprijs werkt Ymere samen met bewoners aan de leefbaarheid van hun buurt. Bewoners kunnen hun ideeën insturen tot 28 januari 2011. De winnaars worden in april 2011 bekend gemaakt. Daarna kunnen zij hun idee realiseren met hulp van Ymere. Zie voor meer informatie www.opwegnaareenbeterebuurt.nl.

Winnaars kiezen voor ontmoeting
In de afgelopen jaren zijn verschillende winnende ideeën uitgevoerd, zoals een bewegingstuin voor ouderen, een ruilwinkel, een zondagsmarkt, een jeu de boulesbaan, een moestuin/speelplek, en bloembakken aan de lantaarnpalen. Bij de meeste ideeën staat ontmoeting centraal.

Samenleven in betere buurten
Ymere ondersteunt graag initiatieven het samen leven in een wijk bevorderen. Daarvoor werkt de corporatie nauw samen met politiek, welzijn, scholen, ondernemers, creatieven en uiteraard met bewoners zelf, zoals bij de Betere Buurtprijs. Want in een wijk moet het volgens Ymere niet alleen goed wonen zijn, maar vooral ook goed leven.